Subsidie op zonneboilers bij Simon & van Gelder Duurzaam b.v

Nieuws

SLIEDRECHT - Wie kiest voor een zonneboiler kan zo'n 60 procent energie besparen op warm water. Een slimme keuze, gezien de hoge energieprijzen en de behoefte aan duurzame oplossingen. Bovendien kan de overheidssubsidie op zonneboilers vele honderden euro’s voordeel opleveren. De subsidieregeling is echter wel tijdelijk. Alle reden om nú contact op te nemen met dé zonneboilerspecialist van Sliedrecht: Jaromir van Gelder van Simon & van Gelder Duurzaam b.v.

In Nederlandse huishoudens gaat een steeds groter deel van de energiekosten naar de warmwatervoorziening. Woningen zijn steeds beter geïsoleerd, zodat er minder energie nodig is voor de centrale verwarming. Maar aan de andere kant stellen mensen hogere eisen aan warmwatercomfort. Het wordt steeds gewoner om een luxe bad of een stortdouche in huis te hebben. En hoe hoger het warmwaterverbruik, hoe meer gas een zonneboilersysteem bespaart.

Duurzame zonne-energie is niet alleen prettig voor de energierekening; het milieu profiteert mee. Wie een zonneboilersysteem aanschaft, bespaart zo’n dertig jaar lang 60 procent energie op warm water en stoot in die tijd bijna 12.000 kilo minder van het broeikasgas CO2 uit. Dat is niet niks: 400 bomen zouden die dertig jaar moeten groeien om deze hoeveelheid te compenseren.

Vandaar dat de overheid op het ogenblik forse subsidie geeft op zonneboilersystemen. Een zonneboilersysteem bestaat uit een één of meerdere collectoren, een SolarLine boiler en een HR-ketel. ,,De hoogte van die subsidie hangt af van de opbrengst van het zonneboilersysteem", legt de heer Van Gelder uit. ,,Op een systeem met één zonnecollector krijg je al 700 euro subsidie en de subsidie kan oplopen tot meer dan tweeduizend euro bij drie zonnecollectoren. Wij installeren doorgaans systemen met één of twee zonnecollectoren. Dat is bij de meeste huishoudens genoeg om maximaal te profiteren van de zon.”

Van Gelder wijst erop dat het rendement van een zonneboiler vijf keer zo hoog is als het rendement van zonnepanelen die elektriciteit opwekken. Maar ook tussen zonneboilersystemen onderling zijn er grote verschillen. ,,Wij adviseren altijd de Nefit SolarLine. Dat is veruit het meest verkochte zonneboilersysteem van Nederland, want het heeft een aantal unieke voordelen, zoals de beste prijs-prestatie en de meeste plaatsingsmogelijkheden. We kunnen het toepassen op praktisch elke woning en systeem werkt ook bij vrieskou. Onze klanten profiteren dus het hele jaar door van gratis zonne-energie.”

advertentie