GGD roept op tot invullen gezondheidsenquête

Nieuws

SLIEDRECHT - Onder het motto; ‘Hoe gezond bent u?’ voert de GGD Zuid-Holland Zuid deze maanden een gezondheidsenquête uit onder 30.000 inwoners in de regio. De schriftelijke vragenlijsten zijn begin maart reeds verstuurd en in de komende periode ontvangen de geselecteerde inwoners een herinneringsbrief.

De resultaten van de gezondheidsenquête worden gebruikt om gemeenten te adviseren over te nemen beleidsmaatregelen. Epidemioloog mevrouw Wagemakers zegt hierover: ,,Misschien kan ik het belang van de gezondheidsenquêtes duidelijk maken door een voorbeeld te geven. Als uit de enquêtes blijkt dat steeds meer mensen overgewicht krijgen dan geven wij dit door aan de gemeenten in de regio. Met die wetenschap kunnen gemeenten dan maatregelen nemen om inwoners te stimuleren en faciliteren met voldoende sport en bewegingsmogelijkheden."

De GGD is niet zozeer geïnteresseerd in de individuele uitkomsten van de enquêtes. Wagemakers: ,,Ja dat klinkt misschien een beetje raar maar wij meten met de enquête de gezondheid van de inwoners in de regio, niet die van het individu. Daarom is het belangrijk dat veel mensen de enquête invullen. Hoe meer mensen meewerken, hoe betrouwbaarder het beeld wat ontstaat."

Het onderzoek vindt plaats onder ruim 30.000 inwoners van 19 jaar en ouder in de 14 gemeenten van de regio Zuid-Holland Zuid, het werkgebied van de GGD Zuid-Holland Zuid. In de enquête wordt de inwoners gevraagd naar hun gezondheid en ervaring met een groot aantal gezondheidsonderwerpen.

Om deelname nog makkelijker te maken kunnen de geselecteerde inwoners de vragenlijst ook op internet invullen. Wie via internet de vragenlijst invult krijgt, indien gewenst, een persoonlijk leefstijladvies.

advertentie