Biljarter Arjan Romijn verstevigt koppositie.

Nieuws

WIJNGAARDEN - De Wijngaardse biljartvereniging De Lukkie Klos heeft een nieuwe koploper. Vorige week behaalde Arjan Romijn een 20-7 overwinning op Erik van der Graaf en klom zo van de zesde naar de eerste plaats. Deze week verstevigde Romijn zijn positie door met 16-10 van Wim de Groot te winnen. Directe concurrent Jan van Hattem leed een 15-9 nederlaag tegen Herwin den Hartog. Hierdoor lijkt het gat met de leider te groot geworden, ook al werd Van Hattem twee jaar terug kampioen door een fantastische eindsprint.

Op de tweede plaats staat Hendrik-Jan Bikker. Bikker won zijn partij tegen Bart Ruisbroek met 15-6 en behoudt de aansluiting met de leider.

In de bekercompetitie zijn de kwartfinales gespeeld. De eerste partij tussen Wim de Groot en Piet Stuij leek een makkie te worden voor Piet Stuij. In de eerste beurten bouwde Stuij een grote voorsprong op. De Groot kwam later op gang en met een mooie serie van acht maakte hij de partij uit. De partij tussen Hendrik-Jan Bikker en Henk Janssen was minder spannend. Bikker legde weinig caramboles weg voor Janssen en nam een grote voorsprong, die Bikker niet meer weg gaf.

De partij tussen Bart Ruisbroek en Rob van der Togt was een echte kraker. Beide spelers begonnen nerveus, maar al snel was er een kleine voorsprong voor Ruisbroek. Met nog één carambole te gaan was de winst eigenlijk aan Ruisbroek toebedeeld. Ruisbroek maakte een blunder en legde de biljartballen weg voor Van der Togt die de eindstand op gelijkspel trok. In de barrage van vijf beurten liet van der Togt zien dat hij een echte bekerspeler was en maakte in de toegevoegde vijf beurten 18 caramboles tegen de 6 caramboles van Ruisbroek.

De laatste kwartfinale ging tussen Diederik Gommers en Piet Roubos. Gommers maakte direct korte metten met Roubos, die - voordat hij het goed doorhad - op een achterstand kwam die niet meer te overbruggen was.

advertentie