Vers voor vers de Bijbel door

Nieuws

Iedere woensdagavond betekent ook echt iedere woensdagavond. Bijbel Open draait tijdens vakanties gewoon door. Als Schep niet kan wordt hij vervangen door Peter Hazenoot. Zodat het kan uitgroeien tot een vast begrip in Sliedrecht en omstreken. Beiden hebben de gave om te spreken. Bijbel Open draait puur om het woord van God. Hazenoot: ,,Het woord van God is dé waarheid. Wat in de Bijbel staat is duidelijk. Wat we echter om ons heen merken is dat kennis afneemt. Wij willen mensen van allerlei achtergronden en fases in hun leven op een begrijpelijke manier meenemen door de Bijbel. Iedereen is welkom. We zijn gestart bij Mattheus 1 en gaan vers voor vers, hoofdstuk voor hoofdstuk, boek voor boek de hele Bijbel door.’’ Schep wil in het leven dat voor hem ligt zoveel mogelijk vrucht dragen voor anderen: ,,Ik ben de hele week bezig met voorbereiden. Ik wil de studies persoonlijk maken en zo goed mogelijk uitleggen wat er staat en wat God bedoelt. Het beste commentaar op de Bijbel is de Bijbel zelf.’’ Schep gebruikt een figuurlijk penseel. ‘’Ik kom uit een schildersfamilie. Als één van de weinigen had ik geen aanleg. Ik schilder het liefst met woorden. Niet verpakt in moeilijke uitdrukkingen, maar eenvoudig en meestal met een vleugje humor om het toegankelijk te maken. Als ik mocht kiezen zou ik het liefst in een circustent preken voor het hooggeëerd publiek. Van onder naar boven, zoals de Here Jezus deed. Wat ik zeg is bedoeld het licht op Hem te werpen.’’

Bijbel Open draait om het woord van God SLIEDRECHT - ,,Dit is iets wat we mogen doen. We vinden het ontzettend fijn deze faciliterende rol te vervullen.’’ Leendert Jan de Groot en Gertjan van Ravenswaaij zijn de initiatiefnemers van de Bijbel Open. Iedere woensdagavond van 20.30 tot 21.30 uur wordt in zalencentrum De Lockhorst Bijbelstudie gehouden. Evangelist Johan Schep gaat vers voor vers het heilige boek door. Iedereen kan op elk gewenst moment instappen.

Door Erik de Bruin

Het particuliere initiatief is begin maart van start gegaan en heeft tot nu toe de verwachtingen van De Groot en Van Ravenswaaij, die aanvankelijk een huiskamerstudie in gedachten hadden, overtroffen. ,,Op dit moment bezoeken zo’n veertig christenen en geïnteresseerden de Bijbelstudies. Iedere week groeit het aantal bezoekers. We vinden het heel fijn wanneer christenen komen. We vinden het helemaal geweldig als zij personen meenemen voor wie het geloof misschien naar de marge in hun leven is gegaan. Of mensen die kortere of langere tijd geleden in aanraking zijn gekomen met het evangelie van Jezus Christus en voor het eerst of opnieuw honger hebben naar het woord van God. Voor personen die nog helemaal niet bekend zijn met de Bijbel zijn deze studies minder toegankelijk. Die zouden we willen aanraden eerst een alphacursus of iets dergelijks te volgen. Het is bewust heel laagdrempelig opgezet. Niet vanuit of voor een bepaalde kerk of gemeente, maar als particulier initiatief met als locatie een zalencentrum. Je bent vrij óf altijd óf zo nu en dan eens te komen. We zijn blij met iedere bezoeker.” Meer informatie is te vinden op de website www.bijbelopen.nl. Belangstellenden kunnen telefonisch contact opnemen met Leendert Jan de Groot (0184-422996). Mailen kan ook: info@bijbelopen.nl.

advertentie
advertentie