Met ballon naar Langeveldplein

Nieuws

Het feest begint vroeg in de morgen met het opbouwen van de verenigingsmarkt. ,,Om een uur of zes zijn de eerste plekken bezet, maar om negen uur is er echt geen plaats meer”, zo weet secretaris Riet van de Heuvel van vorige jaren. ,,Op het Burgemeester Winklerplein krijgen kinderen een ballon en onder leiding van showkorps Wilhelmus lopen ze naar het oude raadhuis aan het Dokter Langeveldplein. Daar geeft de burgemeester een toespraak en volgt de aubade en het hijsen van de vlag. Sliedrechts sporter van het jaar, Aart van Wijk, helpt daarbij.”

Gevarieerd programma voor Koninginnedag SLIEDRECHT - Koninginnedag belooft weer een mooi feest te worden. Tenminste als het aan de Sliedrechtse Oranjevereniging ligt. Adriaan Pot, sinds december de nieuwe voorzitter van de Oranjevereniging, presenteerde afgelopen dinsdag het programma voor de feestelijke dag.

Door Marjanne Dijkstra

De meeste festiviteiten rond Koninginnedag spelen zich vooral af rond het Dokter Langeveldplein. Voor de jeugd is er een vrijmarkt, popcorn en suikerspinnen en ze kunnen zwieren in de zweefmolen. In de muziektent treden theatergezelschappen en bands op. Om 10.15 uur is ook nog een stratenloop voor de kinderen, een uur later kunnen volwassenen rondjes rennen. ‘s Avonds speelt de Candlelightband in de foyer van de Lockhorst en in de grote zaal draait DJ Tommie hits voor de jongere jeugd.

Over twee jaar viert de Sliedrechtse Oranjevereniging haar honderdste verjaardag. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar veel kan Pot daar nog niet over zeggen. ,,We zijn nu leden aan het werven en boren fondsen aan. 30 april 2011 moet helemaal een knalfeest worden! Maar hoe het er dan uitziet weten we niet. Misschien hebben we dan wel een koning.”

advertentie