Peuterspeelzaal Kiekeboe ontvangt € 500,- van Rabobank Sliedrecht-Graafstroom

Nieuws

SLIEDRECHT - De jaarlijks terugkerende actie ‘De Eerste Klap’ is weer gehouden en wederom met veel succes. Ook dit jaar ontving de Rabobank meer dan 40 aanvragen voor een donatie uit deze actie. De meest creatieve inzending werd beloond met een cheque van € 500,-.

Ilse van Diejen, leidster van Peuterspeelzaal Kiekeboe, nam op maandag 20 april symbolisch de cheque aan van Piet van der Knaap en Jeanine van Kooten. Respectievelijk vertegenwoordigers van de Klankbordgroep Particulieren en de Jongerenraad van Rabobank Sliedrecht-Graafstroom. Als creatieve inzending overhandigde de peuterspeelzaal een emmer met schepjes en vele tekeningen van de kindertjes om het belang te benadrukken van een permanente overkapping over de zandbak. Hierdoor kunnen de kinderen ook tijdens volle zonuren veilig buiten spelen.

Stichting Merwesound kreeg een donatie van € 350,- voor het opknappen van het terras van dagboerderij De Hoeff te Giessenburg. Christelijk Maatschappelijke Vrouwenbeweging ‘Passage’ en Stichting Wingkidoe ontvingen een donatie van € 250,-. Voor alle andere deelnemers aan deze actie werden bedragen toegekend tussen de € 50,- en € 200,-.

De Rabobank werkt graag mee aan projecten die meerwaarde geven aan de leefomgeving of omstandigheden in Sliedrecht en Graafstroom. Zij heeft een speciaal Winstbestemmingsfonds, dat ontstaat uit een gedeelte van de winst van de Rabobank. De actie ‘De Eerste Klap’ wordt uit dit fonds gefinancierd en geeft iedereen die ‘iets’ organiseert in Sliedrecht of Graafstroom een bijdrage. Dit kan zijn voor het organiseren van activiteiten en festiviteiten voor jong en oud tot en met het opzetten van initiatieven voor goede doelen. Elk jaar is het voor de ‘besliscommissie’ van Rabobank Sliedrecht-Graafstroom, bestaande uit leden van de klankbordgroep Particulieren, Jongerenraad en medewerkers van de bank, een leuke maar moeilijke taak om de bedragen te verdelen onder de vele inzendingen. Kijk voor meer informatie over het Winstbestemmingsfonds op www.rabobank.nl/sliedrecht-graafstroom.

advertentie