Schaker Peter van den Bergh prolongeert titel

26 april 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In de 29ste ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht heeft Peter van den Bergh zijn titel weten te prolongeren. Door zijn winst op Evert Bos werd hij onbereikbaar voor zijn concurrenten Wim Hokken en Robert van Rekom. Met zijn tweede titel op rij stijgt hij naar de top tien van de historische tabel van alle clubkampioenen van Sliedrecht. Slechts vijf spelers wisten in de bijna 75-jarige historie meer clubtitels binnen te halen.

Wim Hokken verzekerde zich door een enigszins fortuinlijke winst op Niels Mijnster van het zilver, terwijl Robert van Rekom via een remise tegen Wout Boer bijna zeker is van het brons. In de middenmoot sloegen de gebroeders Dubbeldam toe. Hans won van Mark van Hulst, terwijl broer Leen Leo Koppelaar weinig kans gaf.

Successen bij IDEKO-jeugdtoernooi

Het eerste Stappen Idekojeugdtoernooi is een groot succes geworden voor de Sliedrechtse deelnemers. Bij het perfect georganiseerde toernooi behaalde de Sliedrechtse jeugd maar liefst vijf bekers. In de hoogste groep - vanaf Stap 3 - was het spannend tot en met de laatste zet. Na de voorlaatste ronde waren er drie koplopers, het Papendrechtse talent Michael Bijkerk en de Sliedrechtse toppers Jurgen de Haan en Janus de Vries. De Sliedrechtspelers wonnen hun laatste partij, terwijl de Papendrechter de winst miste en remiseerde. Na het opmaken van de eindstand bleek Jurgen de Haan de kampioen te zijn, met Janus de Vries op een prachtige tweede plaats. Tjerry Hut eindigde op een prima vierde plaats.

De tweede groep - tot en met Stap 2 - werd een geheel Sliedrechtse aangelegenheid. De eerste vijf plaatsen waren voor de Sliedrechtse talenten. Op de vijfde plaats eindigde Robin Urbanus met drie punten, een goed resultaat. Rick Smits eindigde als vierde met vier punten uit zes partijen. Derde werd de 7-jarige Joran van Eijl, die zelfs kansen op het kampioenschap heeft gehad. Tweede werd de eveneens 7-jarige Jorik Klein, die in de laatste partij de toernooiwinst verspeelde, maar toch tevreden kon zijn. Eerste werd Christiaan Verheij, die met vijf punten ongeslagen bleef en dus de terechte kampioen werd. Koos van de Berg behaalde de poedelprijs, maar speelde een goed toernooi, waarin hij enkele winststellingen toch nog verloor.

Al met al een zeer geslaagd toernooi en een ware promotie voor de schaaksport.

Diploma’s voor Koos vd Berg en Rick Smits

Examinator Wim Hokken kon binnen een half uur de examenkandidaten Koos v.d. Berg en Rick Smits mededelen dat ze geslaagd waren voor de Eerste Stap. Koos scoorde een negen en Rick een 9,5.

In de elfde ronde van de voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht sloeg Niels Korevaar hard toe in de eerste groep. Zelf won hij van Roland Kop, terwijl medekoploper Floris Verweij onderuit ging tegen Robin Schouw. Zo is de oud-kampioen weer koploper en favoriet voor de titel. In de tweede groep kwam Christiaan Verheij niet verder dan remise tegen Jorik Klein, terwijl Joran van Eijl van nieuwkomer Rik Bons wist te winnen. Het blijft spannend in de race om het kampioenschap.

advertentie
advertentie