Lessen voor skeeleraars

27 april 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Activaria, een onderdeel van de Stichting Sportraad Sliedrecht, heeft de werkgroep skeeleren gevraagd, iets te organiseren dat het gebruik van de skeelerbaan bevordert. ,,Om iedereen de kans te geven de techniek onder de knie te krijgen gaan we twee keer per week de baan op om iedereen bij te staan in het leerproces", aldus de werkgroep.

Veel mensen weten volgens de werkgroep nog steeds niet dat de skeelerbaan aan de Lijsterweg, dagelijks geopend en ook nog vrij toegankelijk is. De baan is aangelegd om een veilige skeelerplaats te creëren voor jong en oud. ,,Wij zijn ons ervan bewust dat de openbare weg niet altijd veilig is en zeker geen fijne leerplek is", aldus de werkgroep.

Tijdens de lessen op de skeelerbaan krijgen deelnemers de kans om vragen te stellen en eindelijk te leren wat zij zelf niet voor elkaar krijgen of niet durven. Tevens ligt het in de bedoeling om hen te laten proeven van het plezier van rondjes rijden op de baan. ,,Met gevorderden gaan we tourrijden in de polder. Rustig beginnen en langzaam opbouwen om steeds meer en/of snellere rondjes te rijden. Ook willen we bekijken of later in de tijd een skeelertocht en/of een pelotonstocht georganiseerd kan worden", aldus de leden van de werkgroep.

Zij zijn aanwezig op donderdagavond van 18.30 uur tot 20.30 uur en zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 11.00 uur. Minstens eenmaal per week is gediplomeerde begeleiding aanwezig. Geadviseerd wordt om de nodige en gangbare beschermingsmiddelen te dragen, inclusief helm.

Info: 06-42116932 of 06-52357494. E-mail: jaako.kraaijeveld@gmail.com.

advertentie
advertentie