Oratorium Paulus in de Grote Kerk

1 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – Het oratorium Paulus van componist Felix Mendelssohn Bartoldy wordt zaterdag 9 mei uitgevoerd in de Grote Kerk van Sliedrecht. Dit concert wordt verzorgd door de Christelijke Oratorium Verenging (COV) Soli Deo Gloria Sliedrecht onder leiding van dirigent Pim Overduin.

Het oratoriumkoor ‘SDG’ bestaat negentig jaar en heeft voor de muzikale vertolking van Paulus gekozen vanwege het Paulusjaar. Mede door financiële steun van talrijke sponsors is het nog steeds mogelijk dit grootse en kostbare oratorium, behorende bij de absolute top van de wereldberoemde werken op de agenda te zetten. Dirigent Pim Overduin staat overigens niet alleen in het klaren van deze klus. Hij wordt bijgestaan door mezzo-sopraan en zangpedagoge Ilona Vooijs-de Kievit, die al geruime tijd aan het koor verbonden is om middels stemvorming de zangtechnische prestaties van het koor te helpen verbeteren. Ook nu is het het bestuur van ‘Soli Deo Gloria’ weer gelukt een keur aan professionele musici en solisten in huis te halen. De orkestrale begeleiding wordt verzorgd door het R.B.O. ‘Sinfonia’ uit Rotterdam, een slagvaardig orkest waar ‘Soli Deo Gloria’ in het verleden wel vaker tot ieders tevredenheid mee heeft samengewerkt. Een viertal vocale solisten maakt zijn opwachting: Iris Giel (sopraan), Ilona Vooijs-de Kievit (alt), Marten Smeding (tenor), Peter Scheele (bas), Margriet den Hartog (orgel).

Het concert begint om 19.30 uur. De toegang bedraagt, vanwege de vele sponsors in de voorverkoop € 10,00 en € 12,50 aan de kerk. Jongeren tot en met zestien jaar gratis toegang. Kaarten zijn bestellen bij het secretariaat; Mevr. Brouwer 0184-614090, verkrijgbaar bij boekhandel De Waard in Sliedrecht en bij de leden van het koor.

advertentie
advertentie