v.v. Sliedrecht moet op voor lijfsbehoud

4 mei 2009 om 00:00 Nieuws

ALMKERK - Ondanks een knappe 1-2 zege bij Almkerk is v.v.Sliedrecht gedoemd tot het spelen van P/D wedstrijden voor lijfsbehoud in de tweede klasse. Doordat concurrent SC Everstein geen misstap maakte en met 4-0 de thuiswedstrijd tegen SV Capelle won bleef derde periodekampioen v.v.Sliedrecht op de 10e plaats en gaat het de strijd in de nacompetitie aanbinden met de periodekampioen(en) uit de derde klasse.

v.v.Sliedrecht kwam in Almkerk op voorsprong door een treffer van Luciano van Harlingen maar moest even na rust de gelijkmaker van Dinant van Drunen toestaan. Ondanks de numerieke minderheid (Joey Rijsdijk moest met twee gele kaarten van het veld) hield Sliedrecht het overwicht, hetgeen uitgedrukt werd in een benutte penalty door Leon Bot (1-2). Trainer Ron Vlot was na afloop realistisch: ,,Wij hebben gedaan wat we moesten doen, maar zijn uiteindelijk net een puntje tekort gekomen. Dat is zuur, maar geen man overboord hoor, we zijn vol zelfvertrouwen over de uiteindelijk goede afloop.“

Sliedrecht zit tot donderdag 21 mei voor even in de wachtkamer en kan zich dan opmaken voor een thuis- (Hemelvaartdag) en een uitwedstrijd (zaterdag 23 mei) tegen de winnaar van WNC tegen Woudrichem. Als het deze dubbele confrontatie succesvol doorstaat speelt het de finale op zaterdag 30 mei a.s. op neutraal terrein.

advertentie
advertentie