Merwede op rand eerste klasse

10 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een op papier lastige hobbel lag voor Merwede nog op de weg richting eerste klasse. Nummer twee Sagitta, vooraf op 4 punten achterstand, moest verslagen worden om zo een enorme stap te maken richting kampioenschap. Met Jacco Buijk weer in de gelederen bleek Sagitta slechts soms lastig en de 12-19 winst geeft duidelijk aan wie de sterkste was: Merwede.

Sagitta is normaal gesproken voor Merwede een lastig te bespelen tegenstander. De heenwedstrijd leek lange tijd op verlies uit te draaien. Maar Sagitta is niet meer de ploeg die het was. In een jaar tijd is de jonge talentvolle ploeg in de zaal te gedegradeerd naar de derde klasse en is het spelniveau dramatisch gezakt. Wel had Merwede het in de openingsfase lastig. Niet scherp spelend en te lichtvaardig verdedigend, naast de inzet van Sagitta, gaf na achttien minuten een tussenstand van 4-3. Vanaf dat moment trok Merwede de touwtjes wat strakker aan en werd er meer gezocht naar de spelers met kansen. Waar vaak de heren dan in stelling worden gebracht, waren het nu de Sliedrechtse dames die de stand ombogen naar een voorsprong. Bernadette Struijk wist wel raad met de geboden ruimte en Else van der Valle en met name Iris van Eijl lieten zien aanvallend genoeg in huis te hebben. Binnen luttele minuten werd 4-3 omgetoverd naar 4-8. Sagitta bepaalde de ruststand tot 5-8.

De tweede helft toonde in de openingsfase een wat feller Merwede. En dat bleek ook uit de scores. Elf minuten na rust leek het erop dat wederom Bernadette Struijk haar ploeg al in veilige haven schoot met een tussentand van 6-12. De teugels werden wat losgelaten en Sagitta profiteerde hier gedurende een kleine tiental minuten van. Bij 11-14 leek het toch nog een zware bevalling te gaan worden, maar Martijn van Rijsbergen en Iris van Eijl maakten aan alle illusies van Sagitta een einde door de wedstrijd op slot te gooien. Verdedigend had Merwede zaak weer prima op orde en zo won Merwede afgetekend met 12-19.

Door deze overwinning is het verschil met de nummers 2 opgelopen tot 6 punten, met nog drie wedstrijden te gaan. Dit betekent dat Merwede zaterdag tegen Fluks haar kampioenswedstrijd thuis speelt. Aanvang 15.30 uur. Via de website zal nog het nodige over deze wedstrijd gemeld worden.

Ook Merwede 2 won van Sagitta 2 en zag haar naaste concurrent verliezen. Met nog 3 wedstrijden voor de boeg hebben de spelers van Eric van Son en Theo Struijk drie wedstrijdpunten voorsprong op de naaste concurrenten.