Infocentrum OUW open

12 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het infocentrum voor de herstructurering van de Oude Uitbreiding West wordt donderdag 14 mei voor het eerst opengesteld. Het infocentrum bevindt zich in de woning Julianastraat 72. Na een korte openingshandeling die om 16.00 uur plaats vindt, is het centrum op die dag geopend van 16.30 tot 20.30 uur. De mogelijkheid bestaat dan om de eerste opzet van de plattegronden van de geplande nieuwe woningen te bekijken.

Kinderen van de basisscholen uit de omgeving hebben tekeningen gemaakt over de huidige en toekomstige wijk Oude Uitbreiding West. Een aantal daarvan is door een deskundige jury uitgezocht. De kinderen die die tekeningen hebben gemaakt krijgen hun eigen tekening ingelijst om 16.15 uur uitgereikt. Van de tekeningen zijn ook kaarten gedrukt. Het eerste setje daarvan wordt uitgereikt aan de directeur-bestuurder van Tablis Wonen, de heer H.J.A. Gravesteijn. Voor de overige bezoekers zijn de kaarten ook beschikbaar.

Tot de zomervakantie houdt Tablis Wonen elke woensdag tussen 15.00 en 17.00 uur spreekuur in het infocentrum. Daarnaast is het centrum open: elke maandagavond van 19.00 tot 21.00 uur en elke zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. Op deze dagen zijn in het centrum leden van de Klankbordgroep Oude Uitbreiding West aanwezig.

In het Sociaal Plan bij Herstructurering dat Tablis Wonen hanteert (en dat is overeengekomen met de beide huurdersverenigingen) is vastgelegd dat Tablis Wonen in buurten waar grootschalig complexen worden gesloopt een speciale ruimte als infocentrum zal inrichten, waar wekelijks op een vast tijdstip spreekuur wordt gehouden. Tablis Wonen hoopt met de realisatie van dit infocentrum te voldoen aan een behoefte die bij de bewoners van de Oude Uitbreiding West bestaat.

advertentie
advertentie