Uiteenlopende meningen hondenbeleid

14 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Reacties op het hondenpoepbeleid van de gemeente Sliedrecht blijven binnenstromen op onze website. De meningen over de losloopgebieden, speelplaatsen en poepzakjes lopen nogal uiteen. Over één aspect zijn de schrijvers het wel eens: alle hondenbezitters moeten hun verantwoordelijkheid nemen en de uitwerpselen zelf opruimen. Hieronder een korte greep uit de diverse reacties.

De discussie startte met een brief van J. Lemmen, die het volgende schreef: ,,In het kader van het hondenbeleid ‘omslag van gedrag’ schieten de honden losloop- en uitrengebieden in Sliedrecht als paddenstoelen uit de grond. Kinderen spelen daar nu achter een hek, terwijl de honden (overigens in strijd met de APV!) daaromheen de vrije ruimte hebben. Misschien was het goedkoper geweest om heel Sliedrecht aan te wijzen als losloopgebied en de ouders te verplichten hun kinderen aan de lijn te houden. Dat is ook een omslag van gedrag...” Tot gisteren (woensdag) werden 32 reacties op de brief achtergelaten. J. van Tilburg stelde dat bij ‘de verschillende uitrenveldjes die zijn gecreëerd altijd een speelplek voor de kinderen is overgebleven’. ,,En ja hoe bekijk je het dan: glas halfvol of vol? Zitten de kinderen nu achter het hek of juist de honden, ik denk dat dat net de manier is hoe je er zelf tegenaan kijkt. Uiteraard ben ik het er wel volkomen mee eens dat buiten de uitrenvelden de honden gewoon aangelijnd dienen te zijn.” J. Mak voegde hier aan toe: ,,Ik ben blij met de uitrenplek bij de Boog/Rivierdijk. Er wordt veel gebruik van gemaakt en de honden kunnen vaak lekker met elkaar spelen. Dat kunnen kinderen toch ook? Hoeveel speelplekken zijn er niet voor hen?” Het relaas van Mak lokte de volgende reactie van Boris uit: ,,Gemeente Sliedrecht......u bent nu met de omgekeerde wereld bezig. De honden mogen overal los en een wandeling in het park is nu dus ‘met gevaar voor eigen leven’. Had wat meer omheinde uitrenplekken gemaakt voor de honden en de rest van het park een aanlijngebied. Dit is ook beter te handhaven.” De briefschrijvers waren op één punt eensgezind: iedere hondenbezitter moet de drollen zelf in een zakje deponeren.

In de raadsvergadering werd de evaluatie van het nieuwe hondenbeleid onder de loep genomen. Veel kritische noten waren niet te horen. Wat volgens wethouder Remco van de Ven niet zo vreemd is omdat het beleid een jaar geleden tot stand is gekomen na overleg met een uitgebreide groep hondenbezitters en niet-hondenbezitters. ,,De uitrengebieden zijn aangewezen op basis van door de gemeenteraad aanvaard beleid.”

advertentie
advertentie