Al 35 jaar de voetjes van de vloer

14 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Zowel beginnende als gevorderde dansers weten al 35 jaar de weg te vinden naar het stijldansen van de stichting Ouderenwerk. Er is door de jaren heen les gegeven door diverse dansleraren, zoals de veel te jong overleden Wim van Valen, wiens naam de groepen uit respect aangenomen hebben. Ook Rob Helleman, voormalig directeur van het ouderenwerk, die zelf dansen leerde bij Van Valen, bleef meer dan 25 jaar actief bij de dansgroepen. De huidige docente Lona Hoeflaak is zelfs al ruim 28 jaar als vrijwilliger bij het stijldansen betrokken. Ze wordt ondersteund door een hecht team. Eén van hen vertelt: ,,De gasten werden ontvangen met champagne en er was koffie met jubileumtaart. Daarna volgde een voortreffelijk buffet. Tijdens het eten is Andre nog langs geweest om ons te feliciteren.” André Schoonderbeek, de directeur van het ouderenwerk zette als bedankje de docente en haar vier medewerkers in de bloemetjes. ,,Het bal met muziek van Sixties en Shadowsband: ‘Next Move’ was een groot succes. Ze speelden met hun nummers uit de jaren 60 en 70 de sterren van de hemel en tot in de late uurtjes gingen de voetjes van de vloer.”

Stijldansgroepen Van Valen jubileren SLIEDRECHT – Dansgroepen ‘Van Valen’ vierden vrijdag feest in de Lockhorst met een buffet voor de huidige cursisten en een stijldansbal waar ook oud-deelnemers en andere gasten welkom waren.

Door Margreet Strijker

Na de zomerstop starten er op 16 september weer stijldanslessen voor 55-plussers in De Reling. www.ouderenwerksliedrecht.nl.

advertentie
advertentie