Merwede haalt het (nog) niet

17 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Waar heel Merwede rekende op een feestje, is het de korfballers vooralsnog niet gelukt het kampioenschap binnen te halen. De omstandigheden waren zaterdagmiddag prima - prachtig weer, veel publiek en een thuiswedstrijd -, maar dit mocht niet baten. Merwede verloor met 13-15 tegen een hardwerkend Fluks. Het tweede team deed wel van zich spreken door de lastige thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk 3 te winnen. Gevolg van deze speelronde: zaterdag 23 mei zijn zowel het eerste als tweede bij respectievelijk gelijkspel en winst zeker van het kampioenschap.

Zenuwen waren zaterdagmiddag niet of nauwelijks te bespeuren bij Merwede 1, in de wetenschap dat de ploeg een marge van zes punten op de concurrenten had. Fluks was echter niet naar Sliedrecht gekomen om te dienen als kanonnenvoer. Sterker nog, de formatie verkocht haar huid duur. Toch mag dit voor Merwede geen enkel excuus zijn voor de geleverde prestatie. Fluks was in de eerste helft de ploeg die aan de goede kant van de score stond. Om en om werd er gescoord. Merwede had moeite om het vizier op scherp te zetten. Toch leek de ploeg uit Sliedrecht te gaan rusten met een 6-5 voorsprong, maar een volkomen onnodig veroorzaakte vrije bal betekende 6-6, waarmee de wedstrijd nog alle kanten op kon.

In de tweede helft kon Merwede niet aantonen waarom het terecht aan de leiding gaat. Fluks sloeg al snel een gaatje van drie punten en gaf dat vervolgens niet meer uit handen. Merwede probeerde het wel, maar het vernuft ontbrak naast een belangrijk stuk inzet. Ondanks de grote hoeveelheid supporters met roodwit bloed in het hart wilde het niet lukken en moest Merwede lijdzaam toezien dat Fluks er met de punten er van door ging.

Zaterdag zal Merwede de punten moeten gaan pakken bij hekkensluiter ’t Capproen. Aanvang in Hellevoetsluis is om 16.00 uur.

advertentie
advertentie