Start stressballen-actie 'Wat doe jij na je examen?'

19 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op de eerste dag van de eindexamens ging de stressballen-actie van de campagne 'Wat doe jij na je examen?' van start op 26 scholen voor voortgezet onderwijs in de Drechtsteden. Wethouder Michiel van de Vlies, portefeuillehouder Route 23 in de Drechtsteden, hielp bij het Develstein College in Zwijndrecht met het uitdelen van de stressballen en flyers.

Omdat de arbeidsmarktpositie van jongeren in de Drechtsteden de afgelopen maanden sterk is verslechterd, worden eindexamenkandidaten gestimuleerd om na hun opleiding door te leren en te kiezen voor een vak waarin nu en straks voldoende werk te vinden is.

De Actie 'Wat doe jij na je examen?' richt zich op alle jongeren die in de Drechtsteden wonen, nog geen 27 jaar oud zijn en dit jaar eindexamen doen (vmbo tot en met hbo).

Promo-teams deelden maandag 18 en dinsdag 19 mei op 26 schoollocaties in de Drechtsteden stressballen en flyers uit om de eindexamenkandidaten te attenderen op de website www.watdoejijnajeexamen.nl. Op deze site krijgen jongeren informatie over leren en/of werken. Ook kunnen ze hier terecht als ze nog niet weten wat ze na hun eindexamen willen doen. Xanne staat centraal op de site. Xanne is dagelijks van 12 uur ’s middags tot 12 uur ’s nachts bereikbaar. Bezoekers van de site kunnen met Xanne chatten; Xanne geeft altijd antwoord. En als Xanne (een front-office van getrainde HBO-studenten) het niet weet, staan er deskundigen achter haar om de jongere op pad te helpen. Pas als de jongere van mening is dat hij/zij goed geholpen is, nemen Xanne en de jongere afscheid van elkaar.

advertentie
advertentie