Man doorgereden na scheppen fietser op Rembrandtlaan

21 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – De politie heeft in de nacht van woensdag 20 mei op donderdag 21 mei een 35-jarige man uit Sliedrecht aangehouden op zijn woonadres in Sliedrecht. Hij reed vermoedelijk onder invloed van drank op de Rembrandtlaan een 21-jarige plaatsgenoot op de fiets aan. De verdachte raakte de fietser met zijn bus. Dit had zo’n klap tot gevolg dat de fietser door de lucht ging en met een smak op het wegdek terecht kwam. De automobilist reed na het ongeval door. Getuigen ontfermden zich direct over het slachtoffer, een andere getuige ging de doorgereden automobilist achterna en gaf het kenteken telefonisch door aan de politie. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. Hij heeft een zware hersenschudding en een gat in het hoofd. Over mogelijk inwendig letsel is vooralsnog niets bekend.

Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd, zijn bus is in beslaggenomen voor onderzoek. Hij weigerde na zijn aanhouding elke vorm van medewerking, zoals een blaastest. Na verhoor werd hij op donderdagmorgen 21 mei weer heengezonden. Hij blijft verdachte.

De verkeersongevalanalisten van de Regionale Verkeersondersteuning verrichten (sporen)onderzoek om te kunnen vaststellen hoe het ongeluk is gegaan.

advertentie
advertentie