'Huifkartoernooi lijkt nooit weggeweest'

21 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - ,,Wanneer het toernooi is geslaagd? Als sportiviteit en gezelligheid de boventoon voeren. Winst is absoluut geen noodzaak.’’ Peter Nieuwpoort wil anderzijds toch wel verrekte graag de grootste beker uitgereikt krijgen in zijn stamkroeg. ,,Het mooiste scenario zou zijn als we in de finale winnen van Candlelight.’’

Door Erik de Bruin

Het Huifkartoernooi is terug. ,,Alsof het nooit is weggeweest’’, lacht Nieuwpoort, die van het vierkoppige organisatiecomité de enige is die ook zijn sporen heeft verdiend in het vroegere organisatiecomité, dat in 2005 ineens ophield te bestaan waardoor het voetbalevenement voor horecateams plotseling verleden tijd was. Nieuwpoort denkt dat de rek eruit was: ,,De animo was er niet meer om het te organiseren. Hoewel het jarenlang een geslaagd toernooi is geweest kostte het veel tijd en moeite alles voor elkaar te krijgen. Ik ben blij dat anderen de draad weer hebben opgepakt en daar wil ik graag een steentje aan bijdragen. Met mijn ervaring kan ik ze een beetje wegwijs maken wat erbij komt kijken. Ze moeten me echter niet achter de computer zetten ha ha ... .’’ Wat hij eerder zei over Candlelight moet met een korreltje zout worden genomen. ,,Op het veld zijn we bloedfanatiek, na afloop drinken we gezellig samen een biertje en steken we grote verhalen af over de heroïsche strijd die we hebben geleverd. Zij zijn toch een Ajax-kroeg en daar willen wij als echte Feyenoord-supporters natuurlijk graag van winnen’’, gooit hij toch nog een beetje olie op het vuur.

Veel reacties

Zijn tafelgasten kunnen erom lachen. Dennis van Gelder wil - als hij niet te veel hinder ondervindt van een aanhoudende blessure - hoge ogen gooien met de Huifjes. Dat moet ook een mooi affiche worden want de oudere garde van De Huifkar wil absoluut niet onder doen. ,,Dan worden de messen geslepen’’, lacht Twan van Rijsbergen, die er qua leeftijd tussenin hangt maar geen keuze hoeft te maken. ,,Ik laat de kicksen thuis. Qua organisatie komt er niet alleen vooraf, maar ook tijdens het toernooi zelf veel kijken. We willen na een afwezigheid van vier jaar meteen weer een goede indruk achterlaten. Vroeger keek je uit naar het Huifkartoernooi. Ik heb het altijd jammer gevonden dat het er niet meer was. Hoewel je overal horecatoernooien hebt was het altijd een speciale dag. Dat merken we nu ook. We hebben veel reacties gehad van mensen die het ontzettend leuk vinden dat het weer terug is.''

Inschrijven

,,Al veertien teams hebben zich ingeschreven’’, vult Erika Nieuwenhuis aan. ,,Niet alleen uit Sliedrecht, ook uit Hardinxveld, Zwijndrecht en zelfs uit Rotterdam.’’ Van Rijsbergen: ,,In de gloriejaren kwamen ze met bussen uit Amsterdam en Zierikzee. We hadden een mooie reputatie opgebouwd.’’ Erika is de enige dame in het gezelschap. In tegenstelling tot Twan laat ze wel zien wat ze in huis heeft op het groene laken. Althans, als Candelight de uitdaging aanvaardt. ,,We willen met een damesteam van De Huifkar de strijd aanbinden. Dat wordt een mooi voorproefje voor de finale.’’ Die om 17.00 uur begint. De eerste wedstrijden gaan al om 10.00 uur van start. De locatie is het sportpark van v.v. Sliedrecht. Teams kunnen zich ook op de dag zelf (lees: zaterdag 29 mei) nog inschrijven. Na de finale wordt de prijsuitreiking gehouden in De Huifkar. Waar het nog lang gezellig blijft.

Fotobijschrift: Van links naar rechts de organisatoren Erika Nieuwenhuis, Dennis van Gelder, Twan van Rijsbergen en Peter Nieuwpoort.

advertentie
advertentie