Nieuwe voorjaarscollectie Unicef kaarten

22 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Dit jaar is het precies zestig jaar geleden dat het 7-jarige meisje Jitka Samkova uit het voormalige Tsjecho-Slowakije in 1949 een tekening naar Unicef opstuurde, als dank voor de hulp die haar dorp na de Tweede Wereldoorlog van de kinderrechtenorganisatie kreeg. Haar tekening vormde de basis van de allereerste wenskaart van Unicef. De kaarten zijn nu al zestig jaar een groot succes. De nieuwe collectie van 2009 is weer kleurrijk en inspirerend. Van haarscherpe natuurfoto’s tot vrolijke kindertekeningen.

Ook geboortekaartjes behoren tot de collectie. Ze kunnen bij de Sliedrechtse boekhandel De Waard besteld en gedrukt worden. Verder verkoopt Unicef cadeaus voor kinderen, zoals zachte knuffels, de Adidas Unicef voetbal, een kleurrijk kinderhorloge, puzzels en glitterpennen. Ook voor volwassenen zijn er leuke cadeaus zoals kaarsen en mokken.

De Unicefartikelen kunnen in Sliedrecht besteld worden bij Marjan Boer, telefoon: 0184-415063. Meer informatie staat op www.unicefshop.nl

Ook dit jaar heeft de ABC-trimclub de opbrengst van de oranjeloop op koninginnedag geheel overgedragen aan Unicef. Dit jaar waren er meer deelnemers dan ooit. Deze 112 deelnemers hebben ervoor gezorgd dat er een bedrag van € 450,00 euro overgemaakt kan worden naar Unicef.

advertentie
advertentie