Sliedrecht met één been in finale

22 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Dé gevierde man bij Sliedrecht was clubtopscorer Bobby Oostenrijk, die in de circa 25 minuten die hem werden gegund een loepzuivere hattrick afleverde. Glunderend nam de spitsspeler na afloop de vele complimenten in ontvangst: ,,Kort maar krachtig zullen we maar zeggen. De trainer had voor de wedstrijd al aangegeven, dat ik niet in basis zou starten vanwege het feit, dat ik terugkom van een blessure. Ik ben weer fit, maar we wilden geen overbodige risico’s nemen, want de nacompetitie gaat, als we het goed doen, over drie wedstrijden. Maar wel leuk, dat je er in korte tijd drie in schopt, want je gaat nu met een vrij goed gevoel de return in.“

Uitbundig feest op sportpark De Lockhorst SLIEDRECHT - De uitbundige taferelen, gistermiddag op sportpark De Lockhorst, deden in sterke zin vermoeden, dat er zojuist een kampioenschap was binnengesleept. Supporters, die in polonaise langs de hoofdtribune liepen, spelers die elkaar in de armen vielen: alles tengevolge van de ruime 4-0 zege van v.v.Sliedrecht op Woudrichem. De winst maakt de return van morgen (zaterdag) op Het Bolwerk in Woudrichem nagenoeg tot een formaliteit.

Door Wim van Mourik

Sliedrecht maakte vanaf de eerste minuut duidelijk, wie op Hemelvaartsdag de lakens uit ging delen aan de Sportlaan. Woudrichem moest ver terug en speelde grote fases van de wedstrijd met alle veldspelers op eigen helft. Toch duurde het een klein half uur, voordat Niels Bot vanuit een scrimmage kon scoren (1-0) en het erop leek, dat de ban gebroken was.

Sliedrecht bleef echter spelen in een te laag tempo en zocht regelmatig de persoonlijke duels op, hetgeen redelijk past in het straatje van de Brabantse opponent. Trainer Ron Vlot: ,,Iedereen was ervan overtuigd, dat wij deze tegenstander in een hoger tempo en met simpele directe balcontacten op konden rollen. De wil was er volop, alleen de uitvoering liet even op zich wachten. Na de 2-0 knapte er iets bij Woudrichem en konden wij uitlopen naar een score, die mijns inziens best nog hoger uit had kunnen vallen. Maar ik ben blij met de 4-0 en wij gaan er alles aan doen om deze club in de tweede klasse te houden. De overtuiging is er dat dit gaat lukken en dan kan ik uiteindelijk met een goed gevoel dit jaar bij Sliedrecht afsluiten. Wij mogen als team trots zijn op een prestatie, die menigeen niet voor mogelijk had gehouden.“

De festiviteiten op sportpark De Lockhorst, waar de voetbalvereniging het jaarlijkse pupillen tentenkamp organiseerde, kregen extra glans dankzij de drie treffers van Bobby Oostenrijk in de slotfase van de wedstrijd. Een kleine 300 voetbaltalentjes-in-de-dop juichten hun helden uitbundig toe, hetgeen na afloop nog resulteerde in een professionele wave, waarbij de Sliedrecht spelers het legioen bedankten voor hun onvoorwaardelijke steun.

Zaterdag 23 mei wordt in Woudrichem de return gespeeld (14.30 uur), een week later (zaterdag 30 mei) volgt de finale tegen de winnaar van de tweekamp tussen NOAD’32 en Sleeuwijk. Deze wedstrijd vindt plaats op een neutraal terrein.

advertentie
advertentie