'Pastoraat met een warme motor'

23 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Spring Bij, de psycho pastorale werkgroep Hervormde Gemeente, heeft dr. Hans Borst uitgenodigd te spreken over het onderwerp 'Pastoraat met een warme motor'. Hans Borst heeft een brede ervaring op het gebied van pastorale hulpverlening. Een ieder die betrokken is bij pastorale hulpverlening is welkom in het Dienstgebouw naast de Grote Kerk (Kerkbuurt) op woensdagavond 3 juni om 20:00 uur. Vooraf is er gelegenheid voor een kop koffie.

Dr. J.C.Borst (Hans) is theoloog, supervisor en coach. Hij heeft een brede ervaring op diverse terreinen van hulpverlening, pastoraat en onderwijs, schreef boeken en artikelen op het terrein van begeleiding, supervisie en pastoraat. (onder andere. "Verraden Vertrouwen", "Naomi", "Houd mij vast!", “Aanvechting en Vreugde”, "Tussen hoed en hoofddoek") en vele artikelen in vaktijdschriften.

Hij is parttime predikant van de Hervormde Gemeente Veessen, een dorpje aan de IJssel tussen Deventer en Zwolle. Daarnaast is hij docent en supervisor aan de PABO van de Christelijke Hogeschool Ede en tevens als deeltijd hoogleraar praktische theologie (pastoraat, pastorale theologie, pastorale counseling) aan de ETF Leuven verbonden.

Op het terrein van supervisie, pastorale supervisie, coaching, gesprekstherapie, TGI en counselling heeft hij een brede ervaring. Hij is geregistreerd lid van de LVSB, supervisor, leersupervisor en docent supervisiekunde. Hij deed een ontwikkelingsgerichte coachingsopleiding bij Rudy Verdamme.

Hans studeerde na zijn verpleegkundige opleidingen agogiek, theologie, pastorale psychologie, maatschappij- wetenschappen en behaalde zijn degree of Master interreligious spirituality studies. Hij promoveerde tot doctor in de Godgeleerdheid op een praktisch theologisch onderwerp aan de RUU Utrecht.

advertentie
advertentie