Sliedrecht D2 wint 'Europees duel' na strafschoppen

27 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Engelse Brewood elftal 'under 13' wilde tijdens hun Holland tour graag tegen Sliedrecht D2 voetballen. Aan de Sportlaan werd het spannende duel afgewerkt. Brewood begon op z'n Engels in een zeer hoog tempo. D2 was blijkbaar onder de indruk, want binnen 20 minuten was het al 0-3. Vlak voor rust wist Sliedrecht toch nog een doelpuntje te maken, maar veel geloof in meer was er eigenlijk niet. Toch stond na het kwartiertje in de kleedkamer al snel de 2-3 op het scorebord. Brewood vocht terug en dacht met het vierde doelpunt de buit binnen te hebben. D2 kan hard kan werken, dat hebben ze het hele seizoen al laten zien, maar dat ze met mooi voetbal uit geslagen positie terug konden komen tot 3-4, 4-4 en zelfs een 5-4 voorsprong, hebben ze bewaard tot de allerlaatste wedstrijd. Het zeer sportieve Brewood wist in de laatste minuten de verdiende 5-5 binnen te schieten en wilde heel graag met penalties uitmaken wie nou echt de beste was. Heel koelbloedig klaarde D2 de klus vanaf de stip.