Sliedrecht heeft vertrouwen in de goede afloop

27 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voetbalvereniging Sliedrecht ligt uitstekend op koers om de doelstelling, die tijdens de winterstop werd vastgesteld (handhaving in de tweede klasse), te gaan verwezenlijken. De dubbele confrontatie met derde klasser Woudrichem werd afgelopen zaterdag afgesloten met een duidelijke 0-2 zege, waardoor kwalificatie voor de finale van de nacompetitie een feit is.

Zaterdag speelt v.v. Sliedrecht aan de Sluisweg in Hardinxveld-Giessendam op het terrein van v.v. Hardinxveld de allesbeslissende wedstrijd tegen Sleeuwijk. Laatstgenoemde rolde de finale binnen dankzij een doelpunt in blessuretijd tegen NOAD’32, waardoor de 3-1 op het scorebord kwam en het daarmee de 1-2 nederlaag in de eerste wedstrijd in Wijk en Aalburg wist weg te poetsen. Komend weekeinde wordt een ware invasie van beide supporterslegioenen verwacht aan de Sluisweg, waar de aftrap plaatsvindt om 15.00 uur.

Trainer-coach Ron Vlot wenste afgelopen zaterdag op het Bolwerk in Woudrichem geen overdreven risico’s te nemen, gesteund door de 4-0 voorsprong uit de eerste wedstrijd. Daarmee hield hij de mannen, die op “scherp” stonden (en geschorst zouden zijn bij een eventuele volgende gele kaart) aan de kant. Zonder Luciano van Harlingen, Leon Bot, de geschorste Joey Rijsdijk, gedeeltelijk zonder Umut Takac en de niet geheel fitte Bobby Oostenrijk was het zaak om een alles-of-niets offensief van Woudrichem te weerstaan. De Brabanders gooiden veel fysieke kracht in de strijd, hetgeen uiteindelijk leidde tot twee uitsluitingen: Frank Janssen en Wilty Schaap konden vroegtijdig onder de douche, waarna Sliedrecht zonder veel moeite het verschil kon maken. Niels Bot en Bobby Oostenrijk brachten de score naar 0-2 en met iets meer daadkracht en scherpte had de score nog hoger op kunnen lopen. Logischerwijze was het voor Sliedrecht op dat moment belangrijker om onnodige gele kaarten te ontlopen en blessurevrij te blijven. ,,Daarin zijn wij goed geslaagd en daar ben ik tevreden over“, aldus trainer Vlot.

Vlot zal zijn voordeel doen uit de wedstrijdanalyse die tweede trainer Cock Goedhart heeft gemaakt van de wedstrijd Sleeuwijk-NOAD’32. ,,Het is een team, dat qua spelopvatting niet veel verschilt van teams als Woudrichem, NOAD’32 en Dubbeldam. Veel fysieke kracht, maar ook veel enthousiasme en daar zullen wij op voorbereid moeten zijn. De wedstrijd van zaterdag kan alle kanten op, maar op basis van de huidige vorm en het zelfvertrouwen binnen onze selectie ben ik ervan overtuigd dat wij een grote kans maken in de tweede klasse te blijven. Sleeuwijk trainer Dries Bos (voorafgaand aan zijn eigen wedstrijd even spionerend op het Bolwerk) was onder de indruk en zette zich nadrukkelijk in de underdog positie: ,,Ik ben geschrokken van de kracht van Sliedrecht, normaliter zijn wij kansloos.“

advertentie
advertentie