Levende beeldenwedstrijd in park

28 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - In het Burgemeester Feitsmapark wordt op zaterdag 13 juni voor de vierde keer een Levende Beeldenwedstijd gehouden. De wedstrijd, die voorgaande jaren alleen voor kinderen was, is dit jaar uitgebreid met de categorie voor volwassenen. Het publiek kan de beelden niet alleen komen bekijken, maar is tevens de jury. Via een beoordelingskaartje kan iedereen aangeven welke beelden in aanmerking komen voor een prijs. Daarnaast geldt ook de mening van een ervaren en deskundige jury.

De wedstrijd wordt gehouden van 13.30 uur tot 16.00 uur in het Feitsmapark. Om 13.30 uur gaat de eerste ronde in: via een schel signaal wordt duidelijk dat de kandidaten zich moeten gaan “bevriezen”. Ze moeten proberen dit een kwartiertje vol te houden. Het publiek heeft dan de kans om langs de beelden te wandelen en ze kritisch te bekijken. Vervolgens krijgen de beelden tijd om hun spieren te ontspannen, maar na een half uurtje staan ze weer stokstijf. Tot 16.00 uur staan de beelden zo’n viermaal in hun volle omvang.

Als prijzen zijn er o.a. vrijkaarten voor de dierentuin te winnen. Inschrijven kan uitsluitend via De Hooizolder: telefoon 0184-424968.

advertentie
advertentie