Sponsorloop goed voor 5620 euro

28 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Leerlingen van de Oranje Nassauschool hebben donderdag 23 april geweldig hun best gedaan tijdens een sponsorloop voor Roparun. De stempels zijn nu geteld en het geld is ingezameld. De opbrengst viel zeker niet tegen: 5620 euro.

De Roparun is de langste estafetteloop ter wereld (530 kilometer), die komende zaterdag start in Parijs en finisht op maandagmiddag 1 juni in Rotterdam op de Coolsingel. Aan de Roparun doet ook het team Stout-ABC-runners mee, bestaande uit leden van de trimclub ABC. Het doel is, zoveel mogelijk geld op te halen voor patiënten met kanker.

Leerkrachten, ouders en kinderen van de Oranje Nassauschool wilden graag hun steentje bijdragen aan dit goede doel. De sponsorloop werd gehouden in sporthal De Stoep. Hier waren veel leden van de ABC-trimclub aanwezig om de loop in goede banen te leiden. Om 9.30 uur liepen eerst de groepen 1 en 2 zoveel mogelijk rondjes, aangemoedigd door ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden. Het enthousiasme bij de kleuters was enorm, ze liepen op hun manier de rondjes, steeds zwaaiend naar de tribune met al die toeschouwers. Om 10.00 uur waren de groepen 3 en 4 aan de beurt, gevolgd om 10.30 uur door de groepen 5 en 6 en om 11.00 uur de groepen 7 en 8. Bij de oudere kinderen werd de prestatie van het zoveel mogelijk rondjes lopen steeds belangrijker waardoor ze hijgend en met rode hoofden over de finish kwamen. Ook enkele leerkrachten deden sportief mee en verzuchtten later dat lesgeven minder vermoeiend is dan zo’n inspanning. Na afloop van de sponsorloop kreeg iedere deelnemer een fraaie medaille.

advertentie
advertentie