Irischeque voor inburgeraars

29 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Inburgeraars die een nieuwe cursist aanmelden voor de inburgeringcursus krijgen een Irischeque ter waarde van €50,- cadeau. Wethouder Ronald van der Horst, portefeuillehouder inburgering voor de Drechtsteden, reikte de eerste vriend/vriendin-aanmeldkaart uit aan cursisten van de inburgeringcursus bij Sagenn Reïntegratie.

,,Meedoen aan de maatschappij begint met het spreken van de Nederlandse taal. Daarom vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de weg weten te vinden naar de inburgeringcursus. Met de introductie van deze ‘vriendenbon’ willen we cursisten van de inburgeringcursus stimuleren om nieuwe cursisten te werven. Als ervaringsdeskundigen kunnen zij mede-inburgeraars veel beter overtuigen van het belang van de cursus dan wij. Op deze manier verwachten we nog meer mensen te bereiken die de Nederlandse taal niet of slecht spreken”, aldus wethouder Van der Horst.

Alle cursisten die nu een inburgeringcursus via de Sociale Dienst Drechtsteden volgen, ontvangen de vriend/vriendin-aanmeldkaart. Met deze kaart kunnen zij iemand aanmelden, die nog niet zo goed Nederlands spreekt, maar dit wel graag wil leren. Zodra de nieuw aangemelde persoon de inburgeringcursus gaat volgen, ontvangt de aanmelder een Irischeque ter waarde van €50,- cadeau. Deelname aan de cursus kost €270,- eigen bijdrage. Slaagt een cursist voor het inburgeringexamen, dan krijgt hij van de Sociale Dienst €170,- retour.

advertentie
advertentie