Eerste verrassingen in tweede ronde okd

31 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT – In de tweede ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek zijn enkele verrassende uitslagen gevallen. Zo verloor oud-winnaar Jerry van Rekom van jeugdtalent Tobias Dekker. In een mooie partij drukte Tobias steeds verder door en wist uiteindelijk de winst te pakken. 19-Voudig clubkampioen Wim Hokken verloor van een ontketende Henk Prins. De internationaal bekende schaakproblemenmaker begint zo langzamerhand een ‘plaag’ te worden voor sterkere spelers. Zo wist hij in de interne competitie als één van de weinigen kampioen Peter van den Bergh beentje te lichten.

Ook wedstrijdleider Mark van Hulst kon voor een verrassing zorgen door Ad Multem te verslaan. Helaas greep Mark in gewonnen stand mis en schwindelde de speler van De IJssel naar de winst en blijft zodoende meedoen aan de kop. Marco de Ruiter hield heel lang vol tegen Adri Timmermans, maar miste in het eindspel net de routine om het af te kunnen maken. Henri Hartog jr. en Robert van Rekom speelden een leuke partij met kansen voor beide spelers, maar Robert was uiteindelijk net iets slimmer.

In de tussenstand hebben zeven spelers nu 2 punten, waaronder de favorieten Peter van den Bergh, Hans Klein, Melvin Holwijn en Koos Abee. De verrassendste koploper is echter Jan Veenis, die dit keer Martin Prins versloeg. De koplopers zullen in de volgende ronde bepalen wie de eerste echte koplopers worden. Onderaan wachten zes spelers nog op hun eerste punt, waaronder Wim Hokken en Evert Bos, die alle moeite zullen moeten doen om hogerop te komen.

Aanstaande donderdag 4 juni staat de derde ronde op het programma.

Uitslagen tweede ronde:

Henk Timmermans - Peter vd Bergh 0-1

David Berendse - Melvin Holwijn 0-1

Tobias Dekker - Jerry van Rekom 1-0

Peter Dekker - Hans Klein 0-1

Martin Prins - Jan Veenis 0-1

Koos Abee - Arno Luinenburg 1-0

Mark van Hulst - Ad Multem 0-1

Wout Boer - Kees van 't Hoff 1-0

Jan Sluiter - Joost Stoker 0,5-0,5

Pieter Sandijck - Alexei Parakhonyak 0-1

Floris Verweij - Niels Mijnster 0-1

Henk Prins - Wim Hokken 1-0

Wim Pool - Peter Vis 1-0

Kees Wessels - Evert Bos 1-0

Robert van Rekom - Henri Hartog jr. 1-0

Adri Timmermans - Marco de Ruiter 1-0

Pieter Pons - Theo Heukels 0,5-0,5

Jan Molema - Leo Koppelaar 1-0

Jan Willem Kraaijeveld - Teus Slotboom sr. 0-1

Robin Schouw gaat weer voor goud bij jeugd

In de veertiende ronde van de voorjaarscompetitie bij de jeugd van Schaakvereniging Sliedrecht heeft oud-jeugdkampioen Robin Schouw weer de juiste vorm te pakken. Hij wist koploper Niels Korevaar te verslaan en steeg daardoor naar de derde plaats. Hij heeft zelfs weer uitzichten op het kampioenschap. In de race om de titel staat Floris Verweij keurig tweede na zijn zege op titelverdediger Jurgen de Haan.

In de tweede groep deed koploper Robin de Bruin uitstekende zaken door Joran van Eijl te verslaan. Koos van de Berg brak de ban door Rik Bons te verslaan. Koos gaat steeds beter spelen en dat resulteerde nu in een fraaie zege.

Uitslagen Jeugdgroep 1:

Robin Schouw - Niels Korevaar 1-0

Floris Verweij - Jurgen de Haan 1-0

Roland Kop - Tjerry Hut 0,5-0,5

Cynthia vd Linden - Robert van Houwelingen 0-1

Uitslagen Jeugdgroep 2:

Robin de Bruin - Joran van Eijl 1-0

Max Boogers - Jorik Klein 0-1

Rik Bons - Koos vd Berg 0-1

Rick Smits - Robin Urbanus 1-0

Op de foto: rechts Evert Bos, die verloor van Kees Wessels

advertentie
advertentie