Sliedrecht rondt opmars af met lijfsbehoud

31 mei 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Voetbalvereniging Sliedrecht heeft haar opmars in de tweede competitiehelft op imponerende wijze afgerond. Waar de formatie van trainer Ron Vlot in de winterstop gedoemd was te degraderen, redde zij uiteindelijk keurig het vege lijf in de nacompetitie. Het laatste klusje - tegen Sleeuwijk - werd zelfs met tien man geklaard: 3-1.

De manschappen van Vlot legden de laatste weken een ongekende veerkracht en vechtlust op de mat. Tegenslagen werden op het gemak weggepoetst en slechts een enkele keer lieten de elf zich uit hun tent lokken door intimiderende tegenstanders. Tegen Sleeuwijk moest Sliedrecht al haar wilskracht aanspreken om tot een goed resultaat te komen. Na enkele minuten keek de tweedeklasser al tegen een achterstand aan en na twee gele kaarten voor Luciano van Harlingen fronste zelfs de grootste optimist z'n wenkbrauwen. Tussendoor raakte Sleeuwijk ook al een keer de paal. Het overgebleven tiental rechtte nog maar eens de ruggen en knokte zich naar een 1-1 ruststand via Robin Vermeij.

In de tweede helft drukte Sliedrecht door. Nadat een Sleeuwijkse vrije trap knap was gepareerd door de doelman, was het aan de andere kant raak via Umut Takac. Met de 3-1 gooide Leon Bot de wedstrijd in het slot. Het laatste fluitsignaal betekende een mooi einde van een roerig seizoen. Een geëmotioneerde voorzitter Peter van Dommele stak zijn vreugde niet onder stoelen of banken: ,,Het is fantastisch, wat deze groep uiteindelijk heeft gepresteerd, want ze moesten van heel ver komen. Dit resultaat is enorm belangrijk voor de doelstellingen, die we met de club voor ogen hebben. We kunnen weer verder aan de slag." De Lockhorstbewoners gaan nu van een vakantie genieten en gaan zich dan opmaken voor een jaargang waarin zij stiekem een (hoofd)prijsje willen weggrissen.

LATER MEER.

advertentie
advertentie