Techno en filmmuziek in Elektra

3 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - JC Elektra biedt zijn bezoekers dit weekend twee uiteenlopende muziekgenres. Vrijdag 12 juni kan kennis gemaakt worden met 'Techno' met de dj’s Whoptimus, Ley Moore, Stephan de Wit & Marcus Hansom aan de draaitafel. Zaterdag heel iets anders: filmmuziek/groove met The Incredible Stacks

Whoptimus is een dj die weet hoe hij de knoppen moet raken met veel gevoel voor het publiek. Ley Moore heeft al enkele optredens gehad en begint zo langzaam aan een beetje naam en faam te verkrijgen in de Nederlandse underground scene met zijn eigenwijze energieke draaistijl.

Stephan de Wit is de absolute topper van de avond. Feesten als Defqon en Awakenings zijn enkele hoogtepunten uit zijn lange carrière als dj. Hij is de oudste van het befaamde broertjes duo de Wit en dat beetje leeftijd verschil kan je stiekem wel horen. Net wat scherper en net wat rauwer.

Marcus Hansom is een beginnende dj en een Sliedrechtse producer die onder het techno liefhebbend publiek in Sliedrecht geen onbekende is.

De entree voor deze vrijdagavond bedraagt 4 euro. De zaal gaat open om 20.00 uur. De eerste zal rond 22.00 uur beginnen met draaien.

De zaterdagavond staat vooral in het teken van chillen met funky grooves. The Incredible Stacks zijn drie improviserende gasten die op apparatuur uit de jaren '60 en '70 de muziek heel modern en dansbaar laten klinken. Muziek zonder opsmuk. Alleen het puntige samenspel van een percussieve gitaar, een scheurend orgel, stampende bas en beukende drums. De setopbouw heeft meer overeenkomsten met die van een Dance DJ dan met die van een Rock band. Het draait bij deze band allemaal om ritme, onweerstaanbare grooves, catchy riffs en muzikale spanning, of je het nou Dance noemt, of Alternative, Rock, Funk of LoungeTechno.

De entree voor deze avond is 3 euro. De band zal rond 22.00 uur beginnen met spelen. De zaal gaat open om 20.00 uur.

JC Elektra, Stationsweg 4 Sliedrecht, www.elektra-sliedrecht.nl.

advertentie
advertentie