vv Sliedrecht zet schouders onder ambitieus plan

17 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De voetbalvereniging Sliedrecht kan met relatieve tevredenheid terugkijken op het eerste jaar, van het meerjarenplan, waarmee de club bij haar 100 jarig bestaan in 2012 een gerespecteerd eerste klasser wil worden. In een Bijzondere Algemene Ledenvergadering gaf het bestuur tekst en uitleg over hetgeen het afgelopen voetbalseizoen was gerealiseerd en in hoeverre de plannen richting de toekomst verder gestalte hebben gekregen.

Door Wim van Mourik

Voorzitter Peter van Dommele benadrukte herhaaldelijk dat transparantie in het beleid in al zijn facetten altijd voorop moet staan. Zo moet de ontwikkeling van de Stichting Promotie vv Sliedrecht gestructureerd en weloverwogen zijn weg verder zien te vinden. De alom opduikende financiële crisis heeft ook aan de Sportlaan zijn invloed laten gelden, sommige sponsors (met name van reclameborden) moesten afhaken en men zal zich op dit gebied uiterste inspanningen moeten getroosten om een bepaald niveau te kunnen blijven garanderen. Ook de Business Club krijgt binnen deze stichting langzaam maar zeker gestalte: ruim twintig bedrijven hebben zich inmiddels hiervoor aangemeld. En ook in het Future Partners Plan hebben bedrijven als IHC Merwede en De Heer Advies Groep inmiddels een basis gelegd, van waaruit de vereniging in de toekomst de nodige vruchten kan plukken.

Zorgwekkend is met name de personele bezetting binnen het kader bij de jeugdafdeling. De explosieve groei van de jeugdleden vereist een groot en sterk kader, dat zorg moet dragen voor een gedegen opleiding van talentvolle jeugdspelers en de basis moet vormen voor resultaten op de langere termijn bij de standaardelftallen. Aan alle leden wordt geappelleerd, daar waar mogelijk, een steentje bij te dragen om deze ruim 500 leden tellende afdeling van de club overeind te houden.

Evenzeer zorgwekkend is de huidige staat waarin het sportcomplex De Lockhorst verkeerd. De bijna 37 jaar oude accommodatie is op verschillende onderdelen, zoals kantine en kleedkamers, overduidelijk aan vervanging toe. Dankzij de bijna dagelijkse, onvermoeibare steun van een kleine groep VUT‘ers wordt veel aan onderhoud door zelfwerkzaamheid ingevuld, maar bestuurslid Martin Kroon (facilitaire zaken) geeft toe, na het afgelopen jaar de balans te hebben opgemaakt, geschrokken te zijn van de grote hoeveelheid werk die nog verricht dient te worden. Vanwege het feit, dat een eerder aangekondigde verhuizing naar een nieuw recreatief terrein ten noorden van de spoorlijn nog wel minstens tien jaar op zich laat wachten, wordt overwogen met de bouw van een aantal units op het open terrein tussen kantine en hoofdtribune het nijpende kleedkamertekort enigszins terug te kunnen dringen. Ook is de vereniging momenteel met de gemeente Sliedrecht in overleg over de aanleg van een kunstgrasveld, zodat de trainingsfaciliteiten verder kunnen worden verbeterd.

Sportief gezien heeft de v.v. Sliedrecht vertrouwen in de toekomst : dankzij een sterke tweede seizoenshelft wist het eerste elftal de dreigende degradatie af te wenden en heeft het met de terugkeer van eigen talentvolle spelers als Roy Leeuwestein, Göksel Çakir, en Murat Kilic voor het komend seizoen een sterke selectie staan, die onder leiding van de nieuwe trainer Dick Stuy v.d. Herik verder kan bouwen aan het meerjarenplan richting de eerste klasse. Dat er ook een goede jeugdlichting aan zit te komen wordt mede bevestigd door het feit, dat de jeugdselectie onder 23 jaar afgelopen zaterdag het prestigieuze Alblasserwaard Cup toernooi wist te winnen door een 1-0 zege op het favoriete SV Meerkerk.

De vergadering kreeg dankzij penningmeester Ad Monster een positief sluitstuk met een sluitende begroting en een positief financieel resultaat uit het afgelopen boekjaar. vv Sliedrecht werkt koortsachtig en met inzet van vele vrijwilligers verder aan een opdracht die het hoogtepunt moet krijgen anno 1 maart 2012 bij het 100 jarig bestaan.

advertentie
advertentie