'Bouwen aan nieuwe traditie in Sliedrecht'

17 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Kermisexploitanten hebben woensdagavond 17 juni met een tevreden gevoel de stekker er uit getrokken. ,,Het zat toch weer een stukje in de lift, hier op het terrein van De Lockhorst. Als we volgend jaar nou iets eerder weten waar we aan toe zijn, dan kunnen we gaan werken aan een nieuwe traditie in Sliedrecht. Daar is tijd voor nodig voor de Sliedrechters, maar ook voorbereidingstijd voor ons", concludeert Frank van der Vorst namens de exploitanten.

Om de kermis bij De Lockhorst een reële kans te geven pleit Van der Vorst voor openingsdagen van dinsdag tot en met zaterdag. ,,Zoals het nu is, donderdag tot en met woensdag, zitten we met een zondag waarop we niet open kunnen. We moeten dan wel voor beveiliging zorgen, toch weer een extra kostenpost. Maar ja, al deze afwegingen kunnen we pas maken als we weten waar we aan toe zijn. Op het Winklerplein moeten we weer rekening houden met de markt. Daarom hoop ik dat de politiek volgend jaar wat eerder met een duidelijke beslissing komt."

Ook de winkeliers van Winklerplein waren op de slotavond op de kermis te vinden. Albert Heijn overhandigde een cheque van 1000 euro aan Danitsa, bewoner van de Merwebolder en artieste bij Unitedbymusic. Dit bedrag was ingezameld met de kermismunten van mensen die hier geen behoefte aan handen. Zij konden die in een bus konden deponeren. Albert Heijn verhoogde vervolgens het ingezamelde bedrag (400 euro) tot 1000 euro. De Merwebolder wil dit geld gebruiken voor de ASVZ zomerfeesten.

Ook was er woensdagavond een grote verloting van prijzen, beschikbaar gesteld door de winkeliers van het Burgemeester Winklerplein. Keurslager Sterrenburg doneerde een barbecue, Apotheek Hoogland een dagje Efteling, Albert Heijn een minuut gratis winkelen en zo waren er nog andere prijzen van de deelnemende winkeliers.

advertentie
advertentie