Sliedrechtse dichter L. F. Rosen op Poetry International

19 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op het jaarlijkse grootste dichtersfestival ter wereld, Poetry International in Rotterdam, trad vorige week ook de Sliedrechtse dichter, L. F. Rosen, pseudoniem voor Leo van der Waal op. Om uitgenodigd te worden, samen met onder andere Rudger Kopland, Arjen Duinker en vele andere (buitenlandse) dichters, betekent dat je tot de elite van de vaderlandse dichters hoort. Het was al de tweede maal dat L. F. Rosen, oud-winnaar van de Cees Buddingh’ prijs voor beginnende dichters, werd uitgenodigd voor Poetry International. De eerste keer was elf jaar geleden.

De Sliedrechtse poeet las voor uit eigen werk (zie foto 2), waaronder de laatst verschenen bundel ‘Droomvlees’. Zijn poëzie kenmerkt zich door helder taalgebruik, waarin veel uit zijn jeugd terug te vinden is. ‘Een weemoedig dichter, maar eentje met een prettig scherpe kant’, staat in het programmaboek te lezen. Zijn oeuvre bestaat uit inmiddels uit zeven bundels, de laatste is verschenen bij uitgeverij Wagner & Van Santen.

Bij de aankondiging van zijn optreden werden foto’s van zijn woonplaats vertoond op een groot scherm, zodat ook het baggerdorp op dit festival voor het voetlicht trad en zodoende onder de toehoorders meer bekendheid verwierf (zie foto 1).

Op de laatste dag van het festival zijn gedichten van hem uitgekozen om in diverse talen voor te worden gedragen. Ook dit geeft aan welke kwaliteit zijn gedichten heeft.

advertentie
advertentie