Favorieten drijven boven bij OKD

21 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Na de vijfde ronde van het Open Kampioenschap van de Drechtstreek bestaat de kopgroep uit de vooraf bestempelde favorieten. Titelverdediger gaat na zijn twaalfde zege op rij nog steeds fier aan kop, maar hij wordt op een halfje gevolgd door Melvin Holwijn en op één punt door oud-winnaar Wout Boer en Hans Klein.

Peter van den Berg won dus ook zijn vijfde partij en wel van de verrassing van het toernooi tot nu toe, Ad Multem. De Krimpenaar hield het lang vol, maar moest uiteindelijk toch zijn koning omleggen. In de zesde ronde kan de Sliedrechtse clubkampioen tegen Melvin Holwijn proberen zijn titel te prolongeren.

Voor zilver en brons zijn nog volop spelers in de running. Wout Boer en Hans Klein hebben de beste papieren na hun winst op respectievelijk Robert van Rekom en Henk Timmermans. Maar ook alle achtervolgers met drie punten hebben nog kans op een beker.

Niels Mijnster won verassend van Jerry van Rekom en Alexei Parakhonyak was snel klaar met Arno Luinenburg. De speler van Moerkapelle 1 maakte een blunder en dit werd hem direct fataal. Tobias Dekker is zijn goede vorm uit het begin van het toernooi een beetje kwijt, want hij verloor voor de derde keer op rij.

Peter Vis en Henri Hartog, ook wel bekend als het duo Luid en Ruchtig, speelden een leuke pot die uiteindelijk door Peter werd gewonnen. Jan Willem Kraaijeveld hield in het eindspel het hoofd koel en schoof Leo Koppelaar geroutineerd van het bord. De hoofdsponsor van het Alblasserwaardtoernooi blijft door deze vijfde nul op rij puntloos.

Uitslagen vijfde ronde:

Peter vd Bergh - Ad Multem 1-0

Melvin Holwijn - Wim Pool 1-0

Robert van Rekom - Wout Boer 0-1

Hans Klein - Henk Timmermans 1-0

Jerry van Rekom - Niels Mijnster 0-1

Koos Abee - Jan Sluiter 0-1

Alexei Parakhonyak - Arno Luinenburg 1-0

Tobias Dekker - Jan Molema 0-1

Kees van 't Hoff - Floris Verweij 1-0

Pieter Pons - Joost Stoker 0-1

Pieter Sandijck - Adri Timmermans 0-1

Jan Veenis - Teus Slotboom sr. 1-0

David Berendse - Henk Prins 1-0

Kees Wessels - Mark van Hulst 1-0

Evert Bos - Peter Dekker 0,5-0,5

Theo Heukels - Martin Prins 0,5-0,5

Peter Vis - Henri Hartog jr. 1-0

Leo Koppelaar - J.W. Kraaijeveld 0-1

advertentie
advertentie