Metamorfose voor Winklerplein

24 juni 2009 om 00:00 Nieuws

‘Aantrekkelijk

winkelhart met

gezellig plein'

SLIEDRECHT - In De Lockhorst werd gisteren een informatieavond gehouden voor bewoners, winkeliers en belangstellenden over het herontwikkelingsplan van het Burgemeester Winklerplein. Zij konden deze avond vragen stellen en suggesties doen.

Wethouder Hans Tanis leidde de avond in met een korte terugblik over het ontstaan van de plannen. Hieraan lag de Detailhandelsnota voor heel Sliedrecht uit 1997 ten grondslag. De belangrijkste conclusie was dat het Burgemeester Winklerplein grondig gerenoveerd moest worden, zodat dit plein ook in de toekomst een aantrekkelijk woon- en winkelgebied is. Deze conclusie werd gedeeld door zowel de winkeliers als de gemeenteraad. De raad heeft een aantal randvoorwaarden gesteld waaraan de plannen moesten voldoen:

- gratis parkeren (bovengronds)

- het busstation moet blijven nabij het plein

- de huurwoningen moeten in aantal gelijk blijven

- de markt moet blijven.

In 2006 is uiteindelijk De Windroos Bouwgroep VOF als projectontwikkelaar gekozen door de raad. De projectontwikkelaar heeft op basis van de genoemde randvoorwaarden een plan gemaakt en gepresenteerd aan de raad, winkelier en bewoners. Tijdens een informatieavond in 2007 werden de plannen enthousiast ontvangen door bewoners en winkeliers. De raad heeft vervolgens ingestemd met het plan en gevraagd aan De Windroos om dit plan nader uit te werken in samenwerking met Tablis Wonen, de winkeliers en de gemeente.

Volgens Tanis resulteert de nadere uitwerking in:

- meer parkeerplaatsen van 140 naar 190 parkeerplaatsen voor winkelend publiek

- er komt een kiosk met onder meer een horecagelegenheid

- een woontoren van 17 verdiepingen

- drie bouwlagen minder op het Noordblok.

Planning

Voor wat betreft de planning meldt Tanis dat de plannen na de zomer aan de raad worden gepresenteerd en verwacht dat de besluitvorming dit jaar plaatsvindt. Zoals de planning er nu uitziet start de gefaseerde aanpak na de zomer van 2010.

Communicatie

Tanis geeft aan veel waarde te hechten aan de communicatie met betrokken bewoners en winkeliers. Tanis: “De suggesties van de bewoners tijdens de informatieavond worden nader bekeken of zij inpasbaar in de plannen”. In de afgelopen periode zijn er overleggen geweest met de klankbordgroep waaraan onder meer bewoners en winkeliers deelnamen. Zij werden gevraagd mee te denken met de plannen. Op hun verzoek wordt de bushalte verplaatst. “We willen ook in de toekomst bewoners bij iedere fase van het proces blijven betrekken”, aldus wethouder Tanis. Ook wil hij de communicatie met de bewoners en winkeliers intensiveren omdat het project een behoorlijke impact heeft. Hij vindt dat Tablis Wonen, Windroos en de gemeente zorgvuldig om moeten blijven gaan met de belangen van de bewoners uiteraard in overleg met elkaar. Tanis: “Ons gezamenlijk streven is uiteindelijk een aantrekkelijk winkelhart met een gezellig plein voor alle Sliedrechtenaren”.

Houd deze site in de gaten voor een verslag van deze bijeenkomst.

advertentie
advertentie