Sarah Pijl Winnaar Prijsvraag ‘Hoeveel Kittens Heeft poes Kuipertje?’

26 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Een aantal weken geleden hadden Dierenbescherming en Dierenambulance afd. Sliedrecht e.o. een prijsvraag bedacht: De vondeling Kuipertje (gevonden in de Dr.Kuiperstraat in Sliedrecht) bleek zwanger te zijn en bij Dierenkliniek Middeldiep werd een digitale röntgenfoto gemaakt. Het was best moeilijk te zien hoeveel kittens er nu precies in de buik van Kuipertje zaten. Zelfs de dierenarts kon het niet met zekerheid zeggen. In het dierenasiel werd hier volop over gespeculeerd en zodoende ontstond het idee om een prijsvraag uit te roepen. Er zijn aardig wat inzendingen binnengekomen bij de Dierenbescherming en de Dierenambulance Sliedrecht e.o.

Rinus Hitzert, werkzaam bij de Landelijke Dierenbescherming, mocht uit de goede inzendingen de winnaar trekken en dat is Sarah Pijl geworden. Zij had het goede antwoord ingezonden via de Hyves van de Dierenambulance (http://dasliedrecht.hyves.nl): Kuipertje had maar liefst 5 kittens in haar buik. Alle kittens zijn gezond en maken het prima.

De prijs is een cadeaubon van de Hema en is geschonken door de Sliedrechtse Hema aan de Kerkbuurt. ,,Wij zijn erg dankbaar dat de Hema deze prijs beschikbaar heeft gesteld en de Dierenbescherming en de Dierenambulance op deze manier heeft willen sponsoren", aldus een medewerker van de Sliedrechtse afdeling.

Kuipertjes baby’s, gedoopt Klaas, Kobus, Kiki, Karin en Koos, mogen nog geen bezoek hebben i.v.m. noodzakelijke rust, maar hou de website en Hyvespagina in de gaten, want er worden regelmatig foto’s en filmpjes prijsgeven zodat iedereen van dit poezengeluk kan meegenieten. Uiteraard mogen een flink aantal andere asieldieren wel bezoek krijgen, dus stap gerust het dierenasiel binnen tijdens openingstijden.

Dierenbescherming afd. Sliedrecht e.o., Molendijk 163-165. tel: 0184-420352. Open ma t/m za, 10:00 tot 11:30 uur. Email: dbsliedrecht@hetnet.nl. Website: www.sliedrecht.dierenbescherming.nl.

advertentie
advertentie