Zomerse vaartochten in de Biesbosch

27 juni 2009 om 00:00 Nieuws

REGIO - Wie voor het eerst met een fluisterboot vaart, valt vooral op dat ‘fluisterend’ varen zo stil is. In de avond, als de wind is gaan liggen, is dat nog veel beter merkbaar. Je hoort het water kabbelen terwijl je vaart. Met een beetje geluk kom je een zwemmende of knagende bever tegen, want die worden in de avonduren actief. En als er geen bevers te zien zijn, kun je genieten van het kleurrijke boeket van gele, roze, witte en paarse bloemen langs de oevers, waar je met de boot vlak langs vaart. Kortom, door de Biesbosch varen op een zwoele zomeravond is een belevenis. Biesboschcentrum Dordrecht biedt in de maanden juli en augustus twee bijzondere vaartochten op zonne-energie: een Midzomer-avondtocht en een Varend buffet.

De Midzomer-avondtocht is een rondvaart van een uur met fluisterboot De Sterling, die elke vrijdagavond in juli en augustus wordt gevaren. De Sterling is een open boot, ideaal voor een mooie zomeravond. De schipper stuurt de boot door de Biesboschkreken, terwijl hij vertelt over de Biesbosch. Belangstellenden kunnen naar keuze opstappen bij het Biesboschcentrum of bij het Stayokay Hostel. De afvaart vanaf het Biesboschcentrum is om 20.00 uur, vanaf Stayokay om 20.10 uur. De Midzomer-avondtochten worden gevaren op 10, 17, 24 en 31 juli en op 7, 14, 21 en 28 augustus. De prijs is voor volwassenen € 6,50, 65-plussers en kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen € 5,40.

Het Varend buffet is een bijzondere tocht met de Halve Maen, de grootste rondvaartboot op zonne-energie van Europa. Elke zaterdagavond van 11 juli tot eind augustus wordt aan boord een exotisch buffet geserveerd, steeds met een ander thema. Terwijl de gasten genieten van het buffet, kunnen ze ook genieten van het uitzicht op de Biesbosch en het Eiland van Dordrecht. Na drieënhalf uur meert de Halve Maen weer af bij het Biesboschcentrum. De prijs voor deze tocht is inclusief buffet en onbeperkt drankjes € 57,75. De buffetten zijn Italiaans (11 juli en 29 augustus), Grieks (18 juli en 15 augustus), Iers (25 juli), Portugees (1 augustus), Frans (8 augustus) en internationaal (22 augustus). De afvaart is om 18.00 uur bij het Biesboschcentrum.

Voor beide tochten vindt de kaartverkoop plaats aan boord. Reserveren voor het varend buffet is noodzakelijk. Ook voor de Midzomer-avondtocht wordt reserveren geadviseerd om zeker te zijn van een plaatsje op de Sterling. Meer informatie bij Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, 3313 LP, Dordrecht, 078-6305353, info@biesbosch.org.

advertentie
advertentie