Sliedrecht Sport loot Rocheville Le Cannet uit Frankrijk

28 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Tijdens het Europese Volleybal Gala in het Weense stadhuis is op vrijdagavond 26 juni de loting verricht voor de CEV Cup dames. Voor de loting voor de 1/18 finales van het één na belangrijkste Europacuptoernooi hadden zich 32 damesploegen uit 20 landen ingeschreven. Onder leiding van de Nederlandse Riet Ooms, voorzitter van de Europacup commissie van de Europese volleybalbond CEV werd de loting, die live op de Oostenrijkse TV te zien was, verricht en daar kwam voor de Sliedrechtse dames het Franse Rocheville Le Cannet als tegenstander uit de bus.

Beide ploegen zullen elkaar op 2 en 9 december treffen. Op 2 december zal in het Zuid-Franse Le Cannet (net boven Cannes) de eerste wedstrijd worden gespeeld, waarna op woensdag 9 december de thuiswedstrijd in De Stoep volgt.

Rocheville Le Cannet werd afgelopen seizoen derde in de sterke Franse competitie, achter Cannes en Mullhouse. De Franse competitie is al jaren één van de sterkste West-Europese competities door de inbreng van veel buitenlanders. Dat is ook terug te zien bij Le Cannet. In het voorgaande seizoen was er zelfs sprake van Nederlandse inbreng. Quinta Steenbergen (Nederlands team en AMVJ) en Titia Sustring (ex Nederlands team en onder andere Longa) maakten deel uit van het Franse team.

Daarnaast herbergde de ploeg de Servische international Vesna Jovanovic, de ook in Nederland bekende Hongaarse Nathalie Dambendzet (speelde bij Longa), de Roemeense international Florentina Nedelcu en de Slovaakse international Ivana Zburova. Kortom een zeer internationaal getint gezelschap. Daarnaast maakt ook de sterke Franse international Nassira Camara deel uit van het team.

Het team heeft ook een prachtig palmares opgebouwd in Europa. In 2009 was de ploeg finalist in de CEV Cup. De Final Four werd toen gehouden in het voor Sliedrecht Sport bekende Belgrado. De Franse ploeg wist de eerste wedstrijd te winnen van Beograd, maar verloor de finale. Afgelopen seizoen kwam de pleog tot aan de kwartfinale in de Challenge Cup en werd uitgeschakeld door het sterke Ekaterineburg.

Voor de Sliedrechtse dames wacht dus een sterke tegenstander waartegen alles uit de kast moet worden gehaald om tot een goed resultaat te komen. Die uitdaging zal de ploeg met beide handen aanpakken want van Sliedrechtse kant is er immers niets te verliezen.

advertentie
advertentie