Sleepboten, boeienlegger, patrouilleboot en ijsbreker bij Parkzicht

28 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Langs de ‘oevers’ van de vijver van zorgcentrum Parkzicht was het afgelopen zaterdag een gezellige drukte. Bewoners, familieleden en passanten genoten van een demonstratie van modelbootjes en van het prachtige weer.

Door Margreet Strijker

In en om Parkzicht is de rechthoekige vijver niet onomsproken. Velen vinden het strakke bassin sfeer- en levenloos. Twee bewoners waren het negatieve commentaar zat en charterden de Sjuttul (vervoersdienst Waardeburgh) om goudvissen te gaan kopen bij Intratuin. Een vissend jongetje in het Feitsmapark werd betrokken bij het complot: hij zette zijn voorntjes ‘terug’ in de Parkzichtvijver. Niet iedereen was blij met de stunt. Men vreesde ten onrechte dat het grondzeil op de bodem beschadigd zou worden door vissende reigers. Later hebben de twee heren ook nog kunsteenden, een eendenkorf met plastic eieren en een nepreiger aangeschaft. Met: “En de vissen jongen welig” sluit een activiteitenbegeleidster het verhaal grinnikend af.

Haar collega kwam op het lumineuze modelbootjes idee. Na wat gesurf op internet werd Modelbouwvereniging Papendrecht gevonden. Voorzitter Arie van Bennekum: ,,Ik ben zelf ook werkzaam een verzorgingshuis en vond het een goed plan. De sfeer en de contacten bij dit soort activiteiten zijn voor iedereen leuk. En voor ons is het natuurlijk geweldig om hier te mogen varen.” De activiteitenbegeleiding combineerde de middag met de familiedag van de PG Verpleegafdelingen Boslaan en Tolsteeg, wat de gezelligheid zeer ten goede kwam. Op de rechthoekige strakke vijver met sleepboten, boeienlegger, patrouilleboot en ijsbreker in combinatie met waterplanten én nepreiger was wat esthetiek betreft in ieder geval deze middag niks aan te merken.

Op www.mbvp.nl is meer informatie te vinden over Modelbouwvereniging Papendrecht.

advertentie
advertentie