Internationaal gezelschap op Biesbosch-rondvaart

29 juni 2009 om 00:00 Nieuws

REGIO - Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseerden IVN Dordrecht en Biesboschcentrum Dordrecht een speciale boottocht voor de allochtonenorganisaties in Dordrecht. Meer dan zestig mensen, voornamelijk vrouwen, van onder meer Moedergroep De Olifanten, Vrouwengroep Balans en Buurthuis de Driesprong namen deel aan de rondvaart. Er waren dertien verschillende nationaliteiten aanwezig. Voor de meesten was het de eerste kennismaking met het Nationaal Park De Biesbosch.

Na de boottocht bezochten de gasten onder leiding van IVN-gidsen het BeverBos, waar veel belangstelling was voor de burcht van de bevers Beert en Benthe en hun jongen.

Het Nationaal Park de Biesbosch stelt jaarlijks subsidie voor deze activiteit beschikbaar, omdat het park het belangrijk vindt dat ook omwonenden van de Biesbosch van buitenlandse afkomst de Biesbosch ervaren hoe mooi en bijzonder de Biesbosch is. Met name nieuwe Nederlanders van de eerste generatie zijn vaak niet gewend om de natuur in te gaan om te recreëren of kennis op te doen.

advertentie
advertentie