'Waar je als klein dorp groot in kan zijn'

29 juni 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De StoutABCrunners hebben met hun Roparun maar liefst 76.000 euro ingezameld voor het goede doel. Hiermee is het team op de zesde plaats geëindigd van de lijst met ploegen met de hoogste bijdrage. ,,Waar je als relatief klein dorp groot in kan zijn", zegt medeloper/bestuurslid Arjan Holster trots. De Roparun is met zo'n 520 kilometer de langste estafette loop ter wereld, waarbij teams van maximaal acht lopers, onder begeleiding van fietsers, voertuigen en catering in het pinksterweekend van Parijs naar Rotterdam lopen voor het goede doel.

Op vrijdag 19 juni was de feestelijke afsluiting van dit jaar met een feestavond waarop van alle 273 deelnemende teams diverse leden uit het gehele land, en enkele daarbuiten, naartoe kwamen. Op deze bijeenkomst, traditioneel gehouden in Alcazar in Puttershoek, is het eindbedrag bekend gemaakt voor het goede doel. De stichting met als motto 'Leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer aan het leven kunnen worden toegevoegd heeft dit jaar het recordbedrag van 4,68 miljoen euro te besteden.

Team 265, de StoutABCrunners uit Sliedrecht/Hardinxveld, kijkt tevreden terug op een succesvolle editie. ,,We zijn in 2006 begonnen vanuit Trimclub ABC”, vertelt Arjan Holster. ,,Het eerste jaar was nog maar een geintje, zomaar een keer proberen. Inmiddels hebben we drie keer meegedaan en de meesten van ons weten het nu zeker: als je eenmaal aangestoken bent door het virus, kom je er nooit meer vanaf. Het is zo mooi om te doen: het organiseren van diverse acties, het verkopen van loten en het zoeken naar sponsoren, allemaal om zoveel mogelijk geld op te halen om mensen met die vreselijke ziekte kanker te kunnen helpen", vertelt Arjan enthousiast.

,,Een van de leukste dingen om te doen, is het houden van scholierenlopen. Dit jaar zijn er zelfs vier geweest, drie scholen in Sliedrecht en een Dronten. Fantastisch om die kinderen zo enthousiast bezig te zien om zoveel mogelijk rondjes te lopen en via sponsoring van ouders, familie en vrienden met elkaar in een aantal uren bedragen ophalen die oplopen tot boven de 5000 euro. Samen met de spinningmarathon, de oranjemarkt en de steun van tientallen bedrijven uit de regio hebben wij ruim 76.000 euro kunnen bijdragen aan het goede doel. Hiermee zijn we zelfs op de zesde plaats van de hoogste-bijdrage-lijst terecht gekomen. Hier zijn we dan ook wel verschrikkelijke trots op. Waar je als relatief klein dorp, groot in kan zijn. Wij willen dan ook via deze weg, alle vrijwilligers en sponsoren nogmaals hartelijk voor hun geweldige steun. En als alles goed gaat en de koorts niet wegzakt staan we ook volgend jaar op pinkstermaandag weer op de Coolsingel, moe maar voldaan met hopelijk weer een leuke bijdrage voor het goede doel."

advertentie
advertentie