HC Derby geeft demonstratie knotshockey

10 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Knotshockey is een nieuwe teamsport voor 55-plussers in de Drechtsteden. Ter kennismaking geeft Hockeyclub Derby op 13 augustus een demonstratie voor belangstellenden. Vanaf september kan de sport op deze club daadwerkelijk beoefend gaan worden. Knotshockey is sinds 2006 aan het assortiment van de KNHB toegevoegd om senioren te voorzien in de behoefte aan sporten in de buitenlucht, sociale contacten en beweging.

Knotshockey is een teamsport en wordt het hele jaar door op doordeweekse dagen gespeeld. Met een knots en een zachte bal worden vriendschappelijke partijen van 6 tegen 6 gespeeld. De sociale bezigheid en dus de gezelligheid staan voorop. Het spel kan door iedereen gespeeld worden maar is aantrekkelijk voor senioren die graag in contact zijn of komen met anderen en op vriendelijke wijze in beweging willen zijn.

Hockeyclub Derby zal deze sport na de demonstratie op 13 augustus vanaf september wekelijks aanbieden. De demonstratie wordt op het eerste kunstgrasveld van HC Derby in sportpark Bakenstein in Zwijndrecht gegeven door een team van HC Ares uit Apeldoorn. Iedereen is welkom vanaf 10.00 uur, de demonstratie gaat om 10.30 van start.

advertentie
advertentie