Varen en fietsen in de Biesbosch

11 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Vanwege het succes van de vaar-fietstocht in mei, zet Biesboschcentrum Dordrecht op maandag 17 augustus opnieuw een dagtocht uit door natuurontwikkelingsgebieden in de Biesbosch, waarbij onder leiding van gidsen gevaren en gefietst wordt. De fietsen gaan op de heenweg mee aan boord. Door de combinatie van varen en fietsen zien de gasten de Biesbosch van verschillende kanten.

Na een vaartocht door de Hollandse en Brabantse Biesbosch, die samen het Nationaal Park De Biesbosch vormen, gaan de gasten met hun fiets van boord bij de voormalige polder Maltha in het hart van de Biesbosch. Aan boord van de Halve Maen, een rondvaartboot op zonne-energie, vertellen de aanwezige gidsen allerlei wetenswaardigheden over het Biesboschlandschap.

Bij Maltha wordt een bezoek gebracht aan de vogelhut. Vandaar voert de fietstocht dwars door de Noordwaard. Hier is in het kader van Ruimte voor de Rivier een groot wetland ontstaan waar honderden vogels op af komen. Landbouwpolders zijn teruggegeven aan de natuur en bij hoog water kan een groot deel van de Noordwaard overstromen. In het gebied zijn de verschillende stadia van ontwikkeling goed te zien.

Bij de Kop van ’t Land steken de fietsers met de pont de Nieuwe Merwede over, om de tocht te vervolgen op het Eiland van Dordrecht, waar ook al een groot natuur- en recreatieproject gaat plaatsvinden: de Nieuwe Dordtse Biesbosch.

Het totale programma duurt 6 uur. De fietstocht is 23 kilometer. De tocht wordt dit jaar nog één keer gehouden op maandag 17 augustus en kost € 27,50 (65-plussers/kinderen 4 t/m 12 jaar € 20,65). Belangstellenden kunnen reserveren bij Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53 in Dordrecht, 078-6305353, info@biesbosch.org. De bedoeling is dat de deelnemers hun eigen fiets meebrengen, maar eventueel zijn bij het Biesboschcentrum ook fietsen te huur.

advertentie
advertentie