Op pad met “Sherlock Holmes en het mysterie”

11 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het is soms lastig kiezen voor kinderen die van allerlei sporten houden, van de natuur en van zoveel andere dingen. Voor alles is bijna wel een club of vereniging te vinden. Bij de natuurclubs De Speurneuzen en De Ecokids van de Natuur en Vogelwacht Alblasserwaard (NVWA) kan alles-in-een. Eens per drie weken, op de zaterdagochtend, is er een programma, waarin voor-elk-wat-wils zit.

De vakantie zit er weer bijna op. Met de start van een nieuw seizoen krijgen de clubs en verenigingen er weer nieuwelingen bij. Ook de NVWA aan de Matenaweg in Papendrecht heeft twee identieke clubs waar kinderen van 8 tot en met 12 jaar zich kunnen aanmelden. Eens per drie weken, op zaterdagochtend, komen vanuit de regio, waaronder Nieuw-Lekkerland, Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam en Oud-Alblas, twintig kids per fiets naar het bezoekerscentrum, of ze worden met de auto gebracht. Binnen verzamelen ze zich, krijgen ze een inleidend praatje passend bij het thema van die ochtend en daarna gaat het programma (meestal) buiten verder. Soms, zoals bij de zoo-lympics, kunnen de sporters zich uitleven en een andere keer, tijdens “Sherlock Holmes en het mysterie”, zijn het vooral de speurders die de leiding nemen. Tijdens de bladeren-en-paddenstoelenochtend hebben de natuurliefhebbers de overhand en bij Koning Winter, kunnen de creatieven hun hart ophalen tijdens het maken van een kerststuk. Soms trekken de clubs erop uit en gaan ze bijvoorbeeld naar de natuurschool bij Ouddorp of het Ooievaarsdorp in Groot-Ammers. Het jaar wordt afgesloten met een daverend kampfeest.

Kinderen die vragen hebben of zich willen aanmelden kunnen contact opnemen met Geri de Lange-Mes (078-6916044) of Ron Leeuwis (0184-692996). Mailen kan ook via b.g.delange@planet.nl of r.en.g.holdfast@tele2.nl. De eerste clubochtend voor beide clubs is op 29 augustus van 10 tot 12 uur.

advertentie
advertentie