Kookcursus voor mannen in Papendrecht

11 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT - De kookprogramma’s en rijk geïllustreerde kookboeken vliegen ons tegenwoordig om de oren. Ook steeds meer mannen kunnen meer dan een eitje bakken of een kant-en-klare maaltijd in de oven doen. Voor mannen die toch geen kookervaring hebben, houdt Rivas Extra de cursus Mannen in de keuken. In deze cursus worden basistechnieken geleerd, zoals bijvoorbeeld het koken van aardappels en groenten, het klaarmaken van vlees of het bakken van een cake. Ook de verschillen tussen bakken en braden en tussen stomen en koken komen aan de orde. De meeste gerechten komen uit de Hollandse keuken, maar er kan ook wel op speciale verzoeken van de deelnemers ingegaan worden. Bewust inkopen is onderdeel van de cursus, dus de deelnemers doen zelf vooraf de boodschappen. Na afloop krijgen deelnemers een mooi boekwerkje met alle informatie en recepten mee naar huis.

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten, waarin geleerd wordt om zelfstandig eenvoudige en verantwoorde maaltijden te bereiden en staat onder leiding van een diëtist van Rivas. De cursus wordt gegeven in CSG De Lage Waard aan de Burg. Keijzerweg 5 in Papendrecht en start bij voldoende belangstelling op maandagavond 7 september van 19.30 tot 21.30 uur. De vervolgbijeenkomsten zijn op 14, 21, 28 september, 5 en 12 oktober.

De cursuskosten bedragen 75 euro (exclusief door cliënt zelf in te kopen ingrediënten). Rivas-pashouders krijgen 20 procent korting. Trias vergoedt 46 euro voor aanvullend verzekerden. Ook andere ziektekostenverzekeraars bieden soms soortgelijke tegemoetkomingen. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Voor informatie en aanmelding graag bellen tijdens kantooruren met de Rivas Zorglijn, telefoonnummer 0900-8440 (lokaal tarief) of via de website www.rivas.nl

advertentie
advertentie