De Grienden kiezen voor bbq

12 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

De bewoners van de omliggende straten van het water tussen De Horst en de Stobbe lijken enthousiast over de koerswijziging. Annet: ,,Ik heb nu al aanmeldingen binnen van mensen die vroeger nooit kwamen.”

Bewoners willen geen Griendvaart SLIEDRECHT - De traditionele Griendvaart is niet meer. Na vier kleurrijke edities kiezen de bewoners zelf voor een andere invulling van het grote buurtfeest. ,,We vingen geluiden op dat velen het eens over een andere boeg wilden gooien”, vertelt commissielid Annet van Campen. ,,We hebben een uitgebreide enquete gehouden en ruim 50 procent koos voor een barbecue. Dan zwichten wij direct want het feest is immers voor de bewoners.” ‘De Grienden’ vieren hun jaarlijkse feest dit keer op vrijdagavond 21 augustus.

Overigens valt er natuurlijk meer te beleven dan alleen sateetjes happen. ,,De jeugd van 0 tot en met 90 jaar kan de krachten meten door middel van een aantal Oud Hollandse spelen, waaronder touwtrekken en reuze-sjoelen. Voor de jongere bewoners komt er bovendien een springkussen waarop ze zich kunnen uitleven.”

Jan Pak de Leuning is dit jaar niet van de partij. ,,Zij waren te druk met hun eigen vijfjarig jubileum en daarbij behorende optredens. Daarom laten we dit keer deejay Marcel komen voor de musicale achtergrond en de meezingers komen ook aan bod tijdens de karaoke. Het thema van de avond is disco, dus de glitterpakken, wijde pijpen broeken en afro pruiken kunnen uit de kast en worden geshowd. Het beloofd weer een geweldige avond te worden”, aldus Annet.

Deelnemers aan de barbecue kunnen zich nog tot en met dinsdag 19 augustus aanmelden bij één van de commissieleden.

advertentie
advertentie