Belion Invitatietoernooi kent ongeëvenaard sterke bezetting

12 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Belion Tennis Invitatietoernooi gaat zaterdag 29 augustus voor de derde maal in successie van start. Dit jaarlijkse toernooi op het park van Tennisvereniging SLTC kenmerkt zich ook dit jaar weer door een ongeëvenaard sterke bezetting. Lettend op de speelsterkte en ranking van de deelnemers kan dit toernooi zich meten met landelijke A-toernooien.

Bij de heren is Arko Zoutendijk, de huidige nummer 10 van Nederland en spelend bij Lobbelaer in Zevenbergen, als eerste geplaatst. De meeste concurrentie mag dit jaar verwacht worden van Jeroen Camfferman, nummer 30 op de ranglijst en uitkomend voor Poppeye, Amsterdam . Gevaarlijke outsiders zijn Marc IJzerman en David de Goede, beiden uitkomend in de nationale hoofdklasse. Uiteraard geeft ook de Sliedrechter Wouter Standaart (voormalig top 10 speler) zelf weer acte de présence.

Ook het damesenkel laat dit jaar een zeer sterk veld zien. Hoofdklasse speelster Babs van Kampen (Popeye) mag de degens gaan kruisen met Kelly de Beer (de nummer 15 van Nederland). Beide zusjes Renee en Femke Reinhard worden daarnaast als geduchte tegenstandsters en kanshebbers op de titel beschouwd. Eerstgenoemde speelde twee jaar geleden nog de finale om het nationale kampioenschap tegen Michaëla Krajicek, terwijl haar zus momenteel de dertigste positie op de nationale ranglijst inneemt. Ook de tot twee maal toe gekroonde Sliedrechtse sportvrouw van het jaar, Gina Spek, zal weer haar opwachting in dit toernooi gaan maken.

Het toernooi is al jaren zeer gewild, wat zich uit in een record aantal deelnemers en ook de kwaliteit van de spelers wordt ieder jaar hoger. Toernooidirecteur Hans Boogaard: ,,Het is natuurlijk fantastisch om op deze wijze een bevestiging te krijgen van het werk dat wij met zijn allen verrichten om ieder jaar opnieuw het best mogelijke toernooi te organiseren. Wij zijn er dan ook supertrots op dat wij dit jaar een dusdanig sterke bezetting hebben dat je feitelijk van een A-toernooi kunt spreken. Ik geloof niet dat er hier in de omtrek een vereniging is geweest die dit jaar een vergelijkbaar sterk spelersveld op de banen heeft weten te krijgen".

Het Belion Tennis Invitatie toernooi staat, volgens medeorganisator Arie van den Herik, garant voor tenniswedstrijden op zeer hoog niveau. Hij verwacht daarom opnieuw veel publiek. De catering verzorgt gedurende alle toernooidagen weer dagmaaltijden, afgestemd op het dagthema. Vrijdag is de traditionele haringavond, zaterdag een barbecue en op de finaledag zondag 6 september is een heuse palingroker op het sportpark aanwezig.

Organisator Arie Kortland: ,,We zijn blij dat de derde editie ook dit jaar weer doorgang kan vinden. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan haar sponsor Belion keukenapparatuur uit Dordrecht. Toen we drie jaar geleden startten, hoopten we met dit toernooi het Sliedrechtse tennis weer op de kaart te kunnen zetten en dat lukt aardig gezien de bezetting dit jaar. Belion wordt landelijk gezien zachtjes aan een naam, een begrip, verbonden aan dit toernooi. Vergelijk het ABN- Amro en Rotterdam. Ook dan weet iedereen waar je over praat.”

advertentie
advertentie