Wandeling langs bomen en kruiden

16 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - ‘De Natuur- en Vogelwacht de Alblasserwaard’ nodigt natuurliefhebbers uit voor een bomen- en kruidenwandeling door educatieve heemtuin en het Alblasserbos, nabij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) van de NVWA. De wandeling is op zaterdag 5 september en begint om 14.00 uur. Deelname is gratis.

Tijdens de wandeling wordt stil gestaan en aandacht geschonken aan het gebruik van en de geneeskrachtige werking van bomen en kruidachtige gewassen. Ook is er aandacht voor legendes en sagen over bomen en kruiden. ,,Vraag aan de natuurgidsen van de NVWA maar naar het verhaal van volksmuzikant Jefken Snep die optrad op een feest bij een immens kasteel in het bos en daarvoor rijkelijk werd beloond met goudstukken. Althans, dat dacht hij toen het feest eindigde", tipt een woordvoerder van de NVWA.

Mensen die niet kunnen wandelen, kunnen natuurlijk wel langskomen voor een bezoek aan de heemtuin en de lopende tentoonstelling over de paddenpoel. Ook kunnen zij nader kennis maken met het vrijwilligerswerk van de verschillende werkgroepen van de NVWA. Voor inlichtingen bellen naar 078-6919674 en 078-6183439. Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 in Papendrecht aan de rand van het Alblasserbos nabij het Westeinde van Wijngaarden. Het SNCA is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zie ook www.nvwa.nl.

advertentie
advertentie