Cursus ‘ontspanningsmassage' van Rivas

18 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

PAPENDRECHT - In de cursus Ontspanningsmassage die Rivas Extra biedt leren de deelnemers onder leiding van een speciaal opgeleide massagetherapeut hoe een ontspannende massage gegeven kan worden. Deelnemers leren technieken om verharde spieren en weefsels soepel en vrij van spanning te maken. Daarnaast leren ze technieken om de energiestromen in het lichaam te balanceren en/of te activeren, waardoor het lichaam weer in balans kan komen. Er worden technieken uit onder meer de klassieke spiermassage, Holistic Pulsing, acupressuur, polariteits- en Ayurvedische massage. De cursus bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten van 19.30 tot 21.30 uur in het Rivasgebouw aan de Seringenstraat 16 in Papendrecht en start op woensdag 7 oktober.

Ontspanningsmassage bevordert de bloedsomloop, ontspant de spieren, verbetert de spijsvertering en heeft een goede werking op het gespannen zenuwstelsel. Massage is een daarom een goede remedie tegen stress, burn-out en slapeloosheid. Het kan een gevoel van tevredenheid geven en het geeft de energie en kracht om het leven weer op te pakken. Voorwaarde is om op verantwoorde wijze te masseren. Vandaar dat Rivas deze cursus start.

Er wordt rekening gehouden met de uitgangshouding van de cursisten tijdens het masseren en ook leren ze hoe een massagebehandeling wordt opgebouwd. Deelnemers krijgen inzicht in de kracht, snelheid en het ritme van masseren en leren wat de (contra)indicaties voor massage zijn. De cursus is geschikt voor iedereen, maar enige ervaring met massage is wel gewenst. Het sluit goed aan op de cursus Leren masseren die ook door Rivas Extra georganiseerd wordt. De cursus is een goede aanvulling voor mensen die een cursus of opleiding gevolgd hebben in sportmassage, schoonheidsspecialist of verzorgster/verzorger.

Er moet rekening mee gehouden worden dat de gehele achterkant van het lichaam wordt gemasseerd. Uiteraard wordt er heel discreet en op een veilige manier omgegaan met het feit dat de deelnemers zich moeten uitkleden.

De kosten bedragen € 189,-- inclusief cursusmateriaal. Rivas-pashouders krijgen 20% korting. Pashouder worden kost € 12,50 per jaar. Betaling in termijnen is mogelijk. Veel ziektekostenverzekeraars geven een tegemoetkoming in de kosten. Trias vergoedt € 46,- voor aanvullend verzekerden.

Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Belangstellenden kunnen voor informatie en aanmelding tijdens kantooruren terecht bij Rivas Extra via Rivas Zorglijn, telefoonnummer 0900-8440 (lokaal tarief) of via www.rivas.nl.

advertentie
advertentie