Schaakvereniging zet in op jeugd

20 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het nieuwe seizoen van Schaakvereniging Sliedrecht gaat van start op donderdag 3 september. In de bovenzaal van Bar De Huifkar zullen het komend seizoen de stukken weer over het bord vliegen. Gezien de vele activiteiten die op het programma staan en die al gedeeltelijk in het teken staan van het 75-jarig jubileum in 2010, zal het weer een druk seizoen worden, waarbij opnieuw veel aandacht voor de jeugd zal zijn.

Dat actieve jeugdbeleid heeft het afgelopen seizoen al het nodige rendement opgeleverd. Het E-team plaatste zich voor het NK, terwijl ook Naomi Snikkers, Tabitha Snikkers, Jorik Klein en Joran van Eijl aan de persoonlijke NK’s hebben deelgenomen in de verschillende leeftijdscategorieën. Ook in de verschillende seniorenteams brachten de jeugdspelers successen. Zo werd het tweede team met onder andere de jeugdspelers Robert van Rekom, Naomi Snikkers en Niels Mijnster in de gelederen, kampioen in de tweede klasse.

Om deze successen te continueren en om de schaakjeugd nog meer aandacht te geven zullen extra activiteiten gaan plaatsvinden. Zo worden weer extra schaaklessen gegeven aan de talentvolle jeugdspelers, gaan er extra competities plaats vinden en wordt er weer deel genomen aan vele toernooien en aan de viertallencompetitie. Met de komst van de talentvolle jeugdspeler Tobias Dekker is het A-team, maar ook het tweede team versterkt.

De jeugd wordt tijdens de schaaklessen opgeleid volgens het zogenoemde Stappenplan. Daarmee kan de jeugd diploma’s halen; van de Eerste tot en met de Zesde Stap. Daarnaast speelt de jeugd elke week een partij voor de jeugdcompetitie. In twee groepen speelt de jeugd om de vele bekers, die elke competitie weer te verdienen zijn. Per seizoen zijn er twee competities, een najaars- en een voorjaarscompetitie.

Senioren

Ook senioren kunnen natuurlijk terecht bij de 74-jarige Schaakvereniging Sliedrecht. Wekelijks spelen de senioren vanaf 20.00 uur hun partij in de onderlinge competitie. Er wordt altijd naar sterkte ingedeeld, zodat een beginnende schaker niet direct de toppers ontmoet. Het is ook zeker geen verplichting om elke week te spelen. Wanneer men maar twee keer per maand kan spelen, kan men toch aan de onderlinge competitie deelnemen.

Komend seizoen zal Peter van den Bergh in zijn poging zijn titel te prolongeren vooral de aanstormende jeugd als gevaarlijkste tegenstanders krijgen. Maar ook Hans Klein zal zeker een poging wagen zijn titel te heroveren, of Wim Hokken die op jacht gaat naar zijn 19e clubkampioenschap.

Daarnaast spelen de senioren in teams tegen andere verenigingen. Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht speelt opnieuw in de landelijke competitie na de mooie derde plaats vorig seizoen. In de derde klasse KNSB zal een plaats in de middenmoot opnieuw het doel zijn. De overige drie teams komen uit in respectievelijk eerste, tweede en vierde klasse van de RSB.

Een ieder die belangstelling heeft voor het schaken in clubverband kan vrijblijvend een kijkje nemen op één van de clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht, waar een schaakles te volgen is of zomaar een partijtje gespeeld kan worden. Natuurlijk kan er ook direct aan de onderlinge competitie worden deelgenomen.

De clubavonden van Schaakvereniging Sliedrecht hebben op elke donderdag van september tot en met juni plaats, vanaf 19.00 uur beginnen de schaaklessen c.q. de jeugdcompetitie, en vanaf 20.00 uur beginnen de verschillende competities voor senioren. De speelzaal is de bovenzaal van De Huifkar, boven aan de Stationsweg in Sliedrecht. De contributie bedraagt € 5,00 per maand, € 3,50 voor studerenden en € 3,50 voor de jeugd t/m 12 jaar.

Meer informatie via secretaris Peter vd Bergh, 0184 - 692213, of Jerry van Rekom, 0184 - 411212. Wedstrijdleider Mark van Hulst, 078 - 6300400, deelt de competitiespelers in. Zie ook www.schakendsliedrecht.nl.

advertentie
advertentie