Grote opkomst Univè skeelertocht in Wijngaarden

24 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - De Univé skeelertocht van Wijngaarden is met 127 inschrijvingen dit jaar de boeken ingegaan als één van de topedities. Mede door het uitstekende weer, de inmiddels goed opgebouwde naam van de tocht en de mooie route over prima asfalt leverden veel lofuitingen van de deelnemers op.

De schaatsers konden kiezen uit de afstanden 10, 25 en 50 kilometer en alle drie voerden ze langs de mooiste dorpjes van de Alblasserwaard. De kortste afstand, speciaal uitgezet voor de jeugd en beginners, telde 15 deelnemers. 67 deelnemers kozen voor de 25 kilometer en voor de 50 kilometer 45 deelnemers. Onderweg kregen ze allen drinken met een versnapering (banaan, appel) van de sponsors uitgereikt.

Dit jaar is de skeelertocht zo goed verlopen, dat er is geen pleister aan te pas is gekomen, mede door de goede kwaliteit van het asfalt en de geoefendheid van de deelnemers. Op de foto enkele tevreden deelnemers die voldaan terug in het ijsclubgebouw weer wat bij konden komen op het terras. ,,Een ding is zeker, ijs en wederdienende komt er in 2010 weer een tocht", durft de organiserende IJsclub Nooit Gedacht nu al toe te zeggen.

advertentie
advertentie